*Nettavisen* Sport.

– Skeid var overraskende gode

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Daniel Braaten (25) skuffet stort i møtet med gamle lagkamerater. Men til slutt ble han og Rosenborg reddet av Steffen Iversen.

29.06.07 06:05

Se høydepunkter i videovinduet over

BISLETT (Nettavisen):

SKEID-ROSENBORG 0-2 e.e.o.: Braaten hadde gledet seg til å spille mot sine tidligere Skeid-kompiser, og smilte og lo før kampen. Men da dommeren blåste i gang, tok Braaten ferie. I de 75 minuttene han fikk lov å spille var han helt anonym. Og Skeid-gutta sprudlet.

– Det var ingen storkamp av meg, akkurat. Skeid var overraskende gode og jobbet bra. De gjorde det vanskelig for oss, sier Braaten til Nettavisen.

Kunne ha avgjort
Trønderne var i trøbbel i 90 minutter mot unggutta til Skeid, som gikk respektløst til verks på Bislett. Med litt mer marginer på sin side, ville bunnlaget i Adeccoligaen ha detonert rundens største cupbombe. De skapte flere store sjanser og overrasket RBK med aggressivt og offensivt spill, og tvang fram ekstraomganger. Da var det slutt på kreftene.

Like før Braaten ble byttet ut kunne han imidlertid ha avgjort det hele i normal spilletid.

– Jeg burde ha gjort det bedre. Men jeg traff galt på ballen da jeg skulle lobbe, sier Braaten.

Han var helt alene med keeper og så ut til å kunne enkelt løfte ballen over keeper og i mål. Men han lempet ballen rett i fanget på Skeid-målvakten.

Vil tilbake til Skeid
Braaten ble solgt til Rosenborg i 2003 – like etter at RBK slo et imponerende Skeid-lag i semifinalen i cupen. Da hadde Braaten nesten på egen hånd senket Oslo-rival Vålerenga i kvartfinalen. Nå håper Braaten at han en dag vil spille for Skeid igjen.

– Det hadde vært gøy det. Vi får se, det blir nok noen år til. Seks, syv av dem som spilte i dag var i Skeid da jeg spilte der, sier Braaten.

Men først blir det kanskje spill i utlandet. Kontrakten med Rosenborg går ut etter denne sesongen, og flere klubber i Premier League følger ham med stor interesse.

– Det er hyggelig hvis gode klubber er interessert, er det eneste Braaten vil si om den saken.

Oksene yppet seg
Skeid presset høyt i sin 4-3-3-formasjon fra start av, og var lenge det beste laget på Bislett. Mens Rosenborg sto stille og spilte fotball i sakte bevegelser, var unggutta fra Oslo øst på dem fra første stund. Spillere som Mohammed «Moa» Abdellaoue (21), Tom Erik Breive (27) og Abdurahim Laajaab (22) skapte masse problemer for Rosenborg-forsvaret.

– Vi kunne like godt ha vunnet dette etter 90 minutter, sier Skeid-trener Anders Jacobsen. – Vi hadde våre sjanser, og vi klarte å nekte dem balltempo. Dessuten turte vi å holde i ballen selv.

«Moa» hadde en suser i tverrliggeren, Breive prøvde på Xabi Alonso-vis å lobbe over RBK-keeper Hirschfeld fra midtbanen, og var nær ved å lykkes, og Laajaab hadde to skuddforsøk fra nært hold som Hirschfeld reddet.

Også i ekstraomgangene hadde Skeid sine sjanser, men så dukket Steffen Iversen opp på sedvanlig vis inne i boksen og nikket ballen i mål. Senere gjorde Marek Sapara 2-0 med en utsøkt lobb. Dermed detonerte aldri cupbomben som lenge lå i luften.

– Det var en tett kamp, men vi spilte mye dårligere i forrige runde. I dag er jeg fornøyd med at vi holder nullen. Jeg synes også at vi skapte de fleste sjansene og vant fortjent, sier Tørum.

Rosenborg traff stengene tre ganger i ordinær tid, senest ved Traoré ett minutt før slutt. Tidligere hadde Per Ciljan Skejlbred og Alejandro Lago gjort det samme, men ellers var ”de røde oksene” farligst framover.

Men akkurat som i forrige runde mot 3. divisjonslaget KIL/Hemne, red RBK det inn i tolvte time.

– Det er mange ting i spillet jeg ikke er fornøyd med, men det viktigste er at vi er videre, sier Tørum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag