*Nettavisen* Sport.

-Ski-VM kostet for mye krefter

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): En utslitt Lars Berger innrømmer at deltakelsen i ski-VM har ødelagt for ham i mesterskapet i Østerrike

06.03.05 15:57

- Slik jeg føler det nå, har det nok kostet mer krefter enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Lars Berger til TV 2 Nettavisen og sikter til deltakelsen i ski-VM i Obersdorf i slutten av februar.

Berger ble bare nummer 32 på søndagens jaktstart, hele 4,21 sekunder bak gullvinner og landsmann Ole Einar Bjørndalen. Totalt bokførte Lesja-gutten seks bom.

- Jeg er sliten og ikke i form. Men skiene fungerte heldigvis bedre enn på sprinten i går. Likevel, jeg gikk for dårlig og får ikke ting til å fungere slik som de skal, sier han – tydelig skuffet.

Gull i ski-VM
Berger var med på det norske laget som tok stafettgull i Obersdorf, og nå innrømmer han for første gang at han kanskje gamblet med verdensmesterskapet i skiskyting da han deltok i ski-VM.

- Men jeg kan ikke si at jeg angrer på at jeg deltok. Det er likevel ikke til å komme utenom at jeg tappet meg for krefter og ikke fikk en ideell oppladning til VM i skiskyting, sukker han.

- Jeg har bare ikke noe særlig krutt til overs for tiden, fortsetter Berger.

Landslagssjef Arne Idland forsvarer likevel Bergers deltakelse i ski-VM i februar.

- Det var planen hele tiden at han skulle delta der, noe også Lars Berger selv var klar over, slår han fast.

VM trolig over
Berger er reserve på onsdagens normaldistanse, og på laget til lørdagens stafett er allerede tatt ut. Han er også usikker på søndagens avsluttende fellestart.

- Du kan gått si at VM er over for min del nå, ja. Jeg er reserve på onsdag, og sjansene for at jeg får delta der er jo veldig små, mener 25-åringen.

Og bekrefter at mesterskapet har vært en gedigen nedtur for hans egen del.

- Jeg følte meg pigg og rask forrige torsdag, men på fredag merket jeg at alt ikke var som det skulle. Resultatene jeg har prestert er langt fra gode nok, avslutter Berger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.