RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ulik lønn for likt arbeid

Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Sist oppdatert:
Anne Margrethe Hausken blir ikke rik av å være verdens beste orienteringsløper.

Torsdag avgjorde Anne Margrethe Hausken verdenscupen i orientering til sin fordel. Fredag var det ren bonus å vinne jaktstarten i O-ringen i svenske Sälen.

O-ringen består av totalt fem etapper. Fredagens avsluttende etappe var en jaktstart basert på tidene fra torsdagens etappe, som også hadde status som verdenscupløp i mellomdistanse.

– Helt rått
Hausken sikret seg hele tre etappeseirer og altså sammenlagtseieren. Ingunn Hultgreen Weltzien fulgte opp med en flott andreplass på jaktstarten.

– Det er helt rått. Jeg er så stolt av det jeg har prestert gjennom hele sesongen, selv om jeg gjerne skulle hatt med meg mer enn ett VM-gull., sier Hausken til Nettavisen.

Og det har hun all grunn til å være. 12 økter i uken har gitt betalt så det holder i årets sesong. I alle fall når det gjelder medaljer. For å vinne to EM-gull, ett VM-gull og verdenscupen totalt er intet mindre enn imponerende. Penger er det dårligere med.

Hun innkasserte riktignok hele 75.000 kroner for innsatsen i Sverige, men det er sjelden kost.

– Føles urettferdig
– Jeg må basere meg på private sponsorer og stipend fra Olympiatoppen. Jeg får det til å gå rundt, men man blir definitivt ikke rik av å drive med orientering. Ingen kan i alle fall beskylde meg for å ha valgt idrett ut fra et økonomisk perspektiv, sier Hausken, og legger til at hun skulle ønske det var litt mer rettferdige lønnsutbetalinger i idrettens verden.

– Slik det er nå er det helt klart svært ulik lønn for likt arbeid i toppidretten. I fotball kan du tjene penger på å spille i 2. divisjon. Det føles litt urettferdig å få så lite betalt når man legger ned tolv treningsøkter i uka, hver eneste uke, sier Hausken.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere