*Nettavisen* Sport.

– Ulik lønn for likt arbeid

Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Anne Margrethe Hausken blir ikke rik av å være verdens beste orienteringsløper.

25.07.08 18:54

Torsdag avgjorde Anne Margrethe Hausken verdenscupen i orientering til sin fordel. Fredag var det ren bonus å vinne jaktstarten i O-ringen i svenske Sälen.

O-ringen består av totalt fem etapper. Fredagens avsluttende etappe var en jaktstart basert på tidene fra torsdagens etappe, som også hadde status som verdenscupløp i mellomdistanse.

– Helt rått
Hausken sikret seg hele tre etappeseirer og altså sammenlagtseieren. Ingunn Hultgreen Weltzien fulgte opp med en flott andreplass på jaktstarten.

– Det er helt rått. Jeg er så stolt av det jeg har prestert gjennom hele sesongen, selv om jeg gjerne skulle hatt med meg mer enn ett VM-gull., sier Hausken til Nettavisen.

Og det har hun all grunn til å være. 12 økter i uken har gitt betalt så det holder i årets sesong. I alle fall når det gjelder medaljer. For å vinne to EM-gull, ett VM-gull og verdenscupen totalt er intet mindre enn imponerende. Penger er det dårligere med.

Hun innkasserte riktignok hele 75.000 kroner for innsatsen i Sverige, men det er sjelden kost.

– Føles urettferdig
– Jeg må basere meg på private sponsorer og stipend fra Olympiatoppen. Jeg får det til å gå rundt, men man blir definitivt ikke rik av å drive med orientering. Ingen kan i alle fall beskylde meg for å ha valgt idrett ut fra et økonomisk perspektiv, sier Hausken, og legger til at hun skulle ønske det var litt mer rettferdige lønnsutbetalinger i idrettens verden.

– Slik det er nå er det helt klart svært ulik lønn for likt arbeid i toppidretten. I fotball kan du tjene penger på å spille i 2. divisjon. Det føles litt urettferdig å få så lite betalt når man legger ned tolv treningsøkter i uka, hver eneste uke, sier Hausken.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.