RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Vi er storebror

(foto: scanpix)
- Det er en myte at Tromsø er storebror, historien viser at Bodø/Glimt har vunnet mest, sier Runar Berg.

Hver gang Tromsø og Bodø/Glimt møtes, er det knallhard kamp om nord-norsk heder og ære. Derfor bruker det å være ei ekstra stemning og temperatur på disse kampene.

Søndagens generalprøve var ikke noe unntak, og når de møtes 16.mai, i Bodø, vil det bli en høydare av en kamp.

- For meg vil det alltid være litt ekstra å møte Tromsø, jeg husker veldig godt cupfinalen i 1996 da rivaliseringen begynte for alvor. Hele Bodø ble snudd på hodet, mimrer Runar Berg.

Berg mener at mye av årsaken til spenningen mellom disse to lagene ligger fra denne kampen. Det var da slaget om Nord-Norge begynte, og det hele kunne ikke bli mer spennende enn da Sigurd Rushfeldt headet inn 2-1 målet i det 90.minutt.

I samme kamp ledet Bodø/Glimt langt ut i andre omgang etter scoring av nettopp Runar Berg.

Historien er klokkeklar på at Bodø/Glimt er det laget som har vunnet mest. Glimt har hele tre seriesølv, det siste fra 2003-sesongen.

Siden har det gått nedover, og i dag tipper de fleste ekspertene Bodø/Glimt på en klar nedrykksplass, mens Tromsø blir tippet på øvre halvdel. Tromsø har bare ett seriesølv, i 1990, men har alvorlige ambisjoner i år.

- Vi skal i første omgang gå for øvre halvdel, så får vi se hvor det ender. Jeg ser helst at vi kommer så langt opp vi klarer, sier hovedtrener i Tromsø, Steinar Nilsen.

For Nilsen sin del betyr ikke rivaliseringen så mye, men han skal allikevel gjøre opp status etter sesongslutt. Da ser han gjerne at Bodø/Glimt er ett av laga som ligger bak Tromsø på tabellen.

- Bodø/Glimt har noe på gang, og vil være vanskelig å møte for alle lag som kommer til Aspmyra. Likevel vil jeg se de bak oss i november, sier Nilsen.

Sist gang lagene møttes i tippeligasammenheng var 11.september 2005. Bodø/Glimt vant 2-1, men rykket likevel ned. Statistikken viser at Tromsø og Bodø/Glimt har henholdsvis 12 og 9 seire når de har møttes i serien.

Slaget om Nord-Norge vil stå 16.mai og 14.september.

Da får vi se om det er Nilsen eller Berg som smiler bredest.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere