RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi håper på flere medaljer

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Ezinne Okparaebo (21), Christina Vukicevic (22), Silje Fjørtoft (22) og Ida Marcussen (21) på medaljejakt i EM.

Torsdag til søndag samles den yngre europeiske friidrettselite til kamp om EM-medaljer i litauiske Kaunas. Norge stiller til start med 15 utøvere, flere av disse er hete medaljekandidater.

– Vi har mange dyktige og motiverte utøvere som kan hevde seg her nede. Jeg må si jeg er veldig spent på disse dagene her, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ezinne Okparaebo (21), Christina Vukicevic (22), Silje Fjørtoft (22) og Ida Marcussen (21) er navn flere og flere i Norge etter hvert har fått øynene opp for. Alle disse er hete medaljekandidater i Kaunas.

– Jeg må vel innrømme at vi håper på flere medaljer i dette mesterskapet, sier Nilsen.

Best i feltet
Både Okparaebo, Vukicevic og Fjørtoft kommer til mesterskapet med årsbeste i sine respektive klasser.

– Det er klart at både Ezinne og Christina vil være store favoritter på sine distanser. De har etter hvert fått god erfaring fra både store mesterskap og andre internasjonale seniorstevner. Så lenge de holder seg skadefrie føler jeg meg ganske sikker på at de vil være med å kjempe om medaljer, sier sportssjefen.

– Men man kan aldri føle seg for trygg. Alt kan skje i et mesterskap, påpeker Nilsen.

Okparaebo kommer til mesterskapet med den blodferske norgesrekorden på 11,29 fra 100-meteren under Bislett Games tidligere i juli. I utgangspunktet skal Ezinne også løpe 200-meteren, men den endelige avgjørelsen blir tatt i løpet av mesterskapet.

Stabil under 13-blank
Også Vukicevic har imponert på samme nivå. Hun har 12,74 fra Hengelo som sitt beste resultat denne sesongen, og har stabilisert seg på tider under 13-blank. Den nest beste av konkurrentene i Kaunas, har en bestenotering på 13,04.

På 3000 meter hinder må Silje Fjørtoft finne seg i å være blant favorittene. Men selv om hun kommer til Kaunas med den beste årsbestetiden i feltet, tror Nilsen det kan bli tøft å ta gullet.

– Det er vanvittig mange gode langdistanseløpere. Silje har et godt potensial og har vist veldig flott utvikling – spesielt i år. Jeg er veldig spent på hva hun kan få til, sier Nilsen.

– Blir det en fordel for henne å holde tempoet oppe fra start?

– Ja, det tror jeg nok. Hun har ikke den beste spurten i feltet, men har en enorm stayerevne og vil nok helst ha jevn, god fart gjennom hele løpet, sier Nilsen.

Medalje i diskos?
Marcussen har den sjette beste poengsummen på sjukamp før helgens stevne.

– Med god klaff kan hun være med å kjempe om en god plassering, sier sportssjefen.

På herresiden er nok Fredrik Amundsgård mannen Nilsen må sette sin lit til. Diskoskasteren har det tredje lengste kastet blant deltakerne. 62,33 er bare halvannen meter bak storfavoritt Martin Wierig fra Tyskland.

– Det er veldig små marginer i disse tekniske øvelsene, men med fullklaff kan han absolutt være med i medaljestriden, tror Nilsen.

Lars Vikan Rise er en annen mann sportssjefen er litt spent på. Tikjemperen har den fjerde beste poengsummen i feltet med 7776 poeng.

De øvrige deltakerne er: Marie Hagle (100 m. hekk), Hege Vold (100 m. hekk og 400 m. hekk), Benedicte Hauge (400 m. og 400 m. hekk), Øyunn Grindem (høyde), Tove Beate Dahle (spyd), Inger Anne Frøysedal (tresteg), Eivind Jenssen (800 m. og 1500 m.), Brede Raa Ellingsen (høyde) og Sindre Buraas (5000 m.)

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere