RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi hører ikke hjemme i toppen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Da Rami Shabaan (32) ruslet skadet av banen like før pause, skjønte han hvorfor Fredrikstad ikke er et topplag. Se høydepunkter.

VÅLERENGA – FREDRIKSTAD 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Den svenske landslagskeeperen måtte av banen med en lyskeskade etter 35 minutter, men håper å være klar til hjemmekampen mot Rosenborg neste helg.

– Jeg vil ikke risikere noe, derfor var det like greit å bytte før det ble verre, sier Shabaan.

Ille var det uansett. Han så to baller suse inn i målet før 10 minutter var gått. Og skjønte med det at laget fra plankebyen fremdeles har noen mil å gå før de blir et topplag.

Kollektiv svikt
– Vi viste i dag at vi ikke hører hjemme i toppen. Gode spillere må heve seg mot gode lag, men det klarer ikke vi. Sånn var det mot Brann sist (0-4), og sånn var det i dag, sier Shabaan til Nettavisen.

Etter en poengrik høst med blant annet seier borte mot Stabæk, begynte FFK å bli kjekke i tonen. Det ble snakket om Royal League-spill og muligheter til å kjempe om medaljer neste sesong. Men etter to begredelige kamper – og ned på 8. plass på tabellen – maner Shabaan til en virkelighetssjekk.

– Prestasjonene i dag holder ikke i Tippeligaen. Førsteomgangen i dag var like svak som andreomgangen mot Brann sist. Vi gjorde for mange feil, og viste for dårlig innstilling. Dette holder bare ikke.

Se høydepunkter fra kampen her:

191068

Han får støtte av lagkamerat Tarik Elyounoussi (19): – Vi visste at Vålerenga ville komme ut hardt og kjapt, likevel får de to raske mål. Vi burde vært godt nok forberedt, men likevel jobbet vi ikke hardt nok.

Pangstart
Vålerenga drepte kampen tidlig i det øsende regnværet på Ullevaal. Nykommerne Dan Thomassen og Gunnar Heidar Thorvaldsson scoret hvert sitt tidlige mål – sine første for klubben. Dermed ble resten av kampen nærmest en transportetappe for VIF, som nå har tatt 15 av 18 mulige poeng på de siste kampene.

1-0 kom etter at Thomassen stusset ballen i mål fra et presist Allan Jepsen-frispark etter nøyaktig 53 sekunder. Ni minutter senere var Jepsen igjen nest sist på ballen da islandske Thorvaldsson styrte ballen i mål fra kort hold.

Da hadde VIF scoret på lagets to første sjanser. Lenge var de også kampens eneste sjanser, for særlig underholdende ble det aldri på Ullevaal. Men VIF avanserte uansett til delt 6. plass på tabellen, med et mikroskopisk håp om å kapre en Royal League-plass (laget har 30 poeng, seks bak Lillestrøm på 4. plass).

– Vi må ha 32 poeng for å være helt sikre mot nedrykk. Kaprer vi enda flere poeng, kan vi med litt flaks havne blant de fire beste, sier VIF-trener Harald Aabrekk.

Pep mot Gashi
For formspiller Ardian Gashi ble det ikke noe hyggelig gjensyn med gamle lagkamerater. Klanen pep høylydt hver gang han hadde ballen og det så ut til å prege ham. Gashi var ikke på sitt vante nivå. Sleivskudd, feilpasninger og klønete taklinger som ga frispark var Gashis beholdning på sin tidligere hjemmearena.

Selv Vålerenga-spillerne syntes synd på ham. Tidligere lagkamerat Ronny Johnsen måtte klappe ham vennskaplig på hodet da Gashi ikke fikk frispark i en duell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere