– Vi stilte vårt beste lag

Vålerenga ble rundspilt og ydmyket, men trener Kjetil Rekdal ville ikke si at laguttaket var en protest mot fotballforbundet.

16.09.05 07:52

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen) / VÅLERENGA – STEAUA BUCURESTI 0-3: – Vi stilte med det beste laget vi kunne. Vi har seks spillere skadet, tre suspenderte og tre som ikke hadde krefter til å spille to kamper på tre dager, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen etter Uefa-cuptapet.

Rekdal var uten syv, åtte faste spillere, sendte tre juniorspillere på banen fra start og totalt fire debutanter. Flere i startoppstillingen er mer vant til norsk 3. divisjon enn europeisk toppfotball – og det ble etter hvert også svært synlig.

– Hva skulle vi gjort?
På spørsmål om hvorfor han ikke lot de tre innbytterne, Thomas Holm, Daniel Fredheim Holm og Stefan Ishizaki, starte kampen, svarte Rekdal:

– Hva skulle vi gjort da? Byttet dem ut etter 30 minutter? De hadde rett og slett ikke ork til en hel kamp.

Klanen sang ”hater NFF” kampen gjennom. VIF møtte Fredrikstad for to dager siden, Molde for fire dager siden og spiller toppkamp mot Lillestrøm allerede om tre dager. Det er liten tvil om at VIF er svært misfornøyd med å spille så mange kamper på så kort tid.

– Jeg vil ikke si mer om det der nå. Terminlisten er som den er, og da gjør vi så godt vi kan, med de spillerne vi har tilgjengelige, sa Rekdal.

– Rått parti
Et B-lag til tross, Vålerenga begynte kampen bra og hadde en stor mulighet til å gjøre 1-0 da Tore André Flo ikke fikk klem på ballen etter et innlegg fra venstre. Men etter at Steaua gjorde 1-0, etter en miss av stand-in-keeper Øyvind Bolthof, var det kun ett lag på banen. TV 2 Nettavisen telte 8-2 i sjanser til Steaua.

– Det var rått parti. Steaua var mye bedre enn oss og vi kunne tapt mye mer. Og det er selvfølgelig svært skuffende, sa Rekdal.

– Har dere noen som helst sjanse til å gå videre?

– Å score fire mål der nede? Vel, vi skal selvfølgelig prøve, men det blir tøft.

Rumensk skepsis
De rumenske journalistene virket nesten skuffet over Vålerenga, og skjønte ikke hvorfor et norsk topplag prioriterer hjemlig serie framfor europeisk toppfotball.

– Selvfølgelig ønsker vi å spille videre i Uefa-cupen, men vi hadde rett og slett ikke flere spillere å ta av i dag. Hadde kampen vært i morgen, kunne vi nok ha stilt med tre av de mer etablerte spillere, sa Rekdal.

Om Steaua, sa han:

– Et svært godt fotballag, med flere spillere som holder høy internasjonal klasse. Rosenborg var griseheldige som ikke tapte mot dem, for å si det sånn.

Og da smilte rumenerne fra øre til øre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.