– Vi trengte å vinne i dag

Foto: Matt Slocum / Ap / NTB scanpix

Endelig stemte det for Philadelphia Flyers.

16.03.13 11:40

Matt Read og Claude Giroux scoret i straffeslagkonkurransen da Philadelphia Flyers slo New Jersey Devils 2-1 i NHL fredag.

Det var en etterlengtet seier for Flyers, som var uten seier i sine sju siste kamper mot rivalen. Den rekken strakte seg helt tilbake til sluttspillet i fjor. De poengene var også viktige i jakten på sluttspillplass. Det er fortsatt tre poeng fram til Winnipeg Jets, som er på den åttende og siste sluttspillplassen i Eastern Conference.

– Vi trengte å vinne i dag. Vi måtte ha poeng for å gi oss en sjanse i sluttspillkampen, sa Flyers-trener Peter Laviolette etter lagets annen seier på de seks siste kampene.

Ilja Bryzgalov storspilte i målet for Flyers. Han reddet blant annet seks skudd bare i forlengningen, og begge straffene.

Curtis Glencross gjorde hat trick da Calgary Flames vant 6-3 over Nashville Predators. Alle hans mål kom i tredje periode, og dermed regnet det cowboyhatter inn på isen.

Det første målet var flaks, da en retur spratt i beinet hans og inn i mål. Deretter gjorde han en perfekt styring, før det siste målet ble satt i tomt bur.

Både Calgary og Nashville er nedenfor sluttspillstreken i Western Conference, men med håp om å klatre over den.

Pavel Datsjuk avgjorde i forlengningen da Detroit Red Wings tok sin første seier på fire kamper med 3-2 over Edmonton Oilers i Canada. Hjemmelaget ledet 2-0 etter to perioder, men Red Wings kom sterkt mot slutten.

– Vi hadde intet å tape i tredje periode, sa Datsjuk.

Detroit styrket posisjonen i den jevne kampen om sluttspillplass i Western Conference. Laget er på femteplass. Bare seks poeng skiller mellom Vancouver på 3.-plass og Columbus på 14.-plass. De åtte beste kommer til sluttspill. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.