RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

0-82 etter seks kamper

Foto: Ole Martin Møllerstad (TA)
Sist oppdatert:
Herkules' damelag i 3. divisjon har fått en - la oss si småtung - start på sesongen.

Etter seks kamper står laget uten nettkjenning og 82 baklengsmål, skriver TA.

Det gir et snitt på 13,6 baklengsmål per kamp. Det største tapet så langt denne sesongen kom mot Urædd 2 i slutten av mai, da Herkules-damene ble slått 20-0.

Onsdag ble det 9-0-tap borte mot Tollnes - og selv om det i seg selv er stygge sifre - var laget svært godt fornøyd med gjennomføringen.

- Vi tapte bare 9-0, og er strålende fornøyd. Det var sesongbeste fra vår side. Med tanke på at kampen også var på bortebane, er vi meget tilfreds med matchen. Det er framgang å skimte, smiler trener Terje Ramstad.

Startet som fleip
Herkules-laget ble opprettet da en gjeng med mødre sto og så barna spille fotball. Da fant de ut at det hadde vært artig og startet et eget lag, og i september i fjor hadde laget sin første trening.

- Det startet som en fleip, men jeg sa meg villig til å være trener hvis damene virkelig ville starte et lag. På den første treningen var vi fem stykker, forteller Ramstad.

Fem spillere har raskt blitt mange, mange flere. Nå består laget av over 30 spillere, og den eldste er nesten 50 år. Fotballerfaringen derimot, er ikke like god hos alle.

- Noen av damene spilte fotball for 10, 20 år siden, mens andre aldri har spilt fotball. Vi bytter så godt vi kan slik at alle får spilt mest mulig, men det er jo ikke alltid alle har tid til å være med på kamp, sier Ramstad.

Har nesten scoret
Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at laget ikke er av de mest hardtsatsende. Hovedfokus er å ha det gøy sammen.

- Vi har det veldig gøy, og det kommer stadig flere på trening. Vi er jo en gjeng der de fleste er godt voksne damer, smiler Gry Holte, som er en av spillerne på laget.

- Vi har det kjempemoro sammen, og det er også fokus. Mottoet vårt er: Kropp er topp. Det er viktig å le mye og ha det artig sosialt. I tillegg er det fint å vise de unge spillerne i klubben at det ikke er noen grunn til å gi seg når man er 12, 13, 14 år. Vi håper vi kan leke oss litt videre en stund, så kan unge spillere i klubben ta over etter hvert, sier trener Terje Ramstad.

Det store spørsmålet nå er når den første nettkjenningen kommer.

- Det har vært nære på allerede. Da vi tapte 15-0 mot Langesund hadde vi en ball som gikk i stolpen og trillet på streken, før Langesund fikk klarert. Det nærmer seg nettkjenning, og vi hadde fortjent et mål nå, smiler Ramstad.

Treningsleir
- Og den første seieren?

- Tja, første målsettingen vår nå er å score. Så får vi håpe at vi kan gi noen av motstanderne mer kamp senere i sesongen, svarer treneren etter litt betenkningstid.

Herkules-damene trener to ganger i uken, og scorer jevnt og trutt på trening. I alle fall hvis vi skal tro Ramstad.

- Vi scorer på trening, og vi scoret også i en treningskamp mot miniguttene i klubben. Så vi har da funnet veien til nettmaskene denne sesongen, sier han.

Som nevnt er det sosiale aller viktigst for damene på 3. divisjonslaget til Herkules. Og planene for neste sesong er allerede i gang.

- Vi har stadig noen sosiale samvær sammen, og til våren planlegges en treningsleir, avslutter treneren for de blide og fornøyde fotballdamene.

PS! Neste kamp er mot Fossum 2 16. juni. Vil du se scoringer, er det nok bare å ta turen...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere