Gå til sidens hovedinnhold

0,9 poeng fra pallen

Anders Jacobsen kryper stadig nærmere verdens beste skihoppere.

Han satte bakkerekord med 215,5 meter og vant lørdagens renn i Kulm. Søndag viste Gregor Schlierenzauer seg nok en gang som verdens beste skiflyger og tok en ny seier.

Østerrikeren vant foran finske Harri Olli og sveitsiske Simon Ammann.

Schlierenzauer og Olli var de eneste som hoppet over 200 meter i rennet. Til gjengjeld gjorde de det i begge sine hopp.

Stabil Jacobsen
Nok en gang var Anders Jacobsen beste nordmann. Heller ikke i søndagens renn maktet Norges beste hopper å leve opp til prestasjonene på trening. Men denne gangen var det bare 0,9 poeng opp til seierspallen da Jacobsen ble nummer fire for andre dag på rad.

Dermed har Jacobsen vist en enorm stabilitet siden jul. Søndagens fjerdeplass var hans sjette topp 10-plassering på rad i verdenscupen. Det er trolig bare et spørsmål om tid før han er tilbake på pallen, der han ikke har vært siden tredjeplassen i Granåsen 6. desember.

Anders Jacobsen hoppet 195,5 og 198,5 meter søndag

HOPPSPILL: Hvor langt flyr du i Kulm?

Opptur for Hilde
For andre dag på rad i Kulm var samtlige sju nordmenn kvalifisert for finaleomgangen. Og for andre dag på rad hoppet de fleste norske seg opp i andre omgang.

Ikke minst ble rennet en opptur for Tom Hilde. Norges beste hopper sist vinter, har slitt voldsomt denne sesongen. Søndag hoppet Asker-gutten 186,5 meter i førsteomgangen og var nummer ni.

Øvrige norske plasseringer: 13. Johan Remen Evensen (177,5 og 186 meter), 17. Roar Ljøkelsøy (167 og 181 meter), 18. Bjørn Einar Romøren (165 og 180 meter), 20. Anders Bardal (167,5 og 174,5 meter), 22. Sigurd Pettersen (158,5 og 174 meter).

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken