HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det ble ikke norsk gull på herresprinten i VM. Av og til må man bare erkjenne at noen andre er best, og torsdag har ingen nordmenn noe å klage på.

Overrasket alle
Svenske Marcus Hellner slo knockout på resten av feltet midtveis i finalerunden, og sjokkseieren var aldri truet da det nærmet seg spurten.

- Det er alltid surt å bli slått av en svenske. Det smaker ikke like godt av sølvet, da. Men det er 1-0 til dem nå. Så får vi prøve å få revansje søndag, sa Petter Northug til NRK etter målpassering.

Han avanserte i feltet utover i finalen og spurtet i mål til andreplass og sølvmedalje på den første VM-dagen.

- Marcus var verdens beste sprinter i dag. Jeg ville følge ham da han angrep i den siste bakken og håpet å klare det, men han var så sterk i dag. De andre ble også slitne, og jeg skjønte at jeg måtte slåss om sølvet, sier Northug.

Norges bestemann henviste svenske Emil Jönsson, forhåndsfavoritten, til tredjeplass. Ola Vigen Hattestad ble nummer fire.

Ny duell på søndag
- Hadde du ventet dette av Hellner?

- Jeg ble overrasket. Han var verdens beste i dag. Han brukte sin styrke og ville angripe i bakken, men jeg er overrasket over at han var så sterk at han bare kunne kjøre ifra oss. Han er nok i veldig god form.

- Hva tar du med deg fra rennet?

- At jeg er raskere enn Emil Jönsson.

Søndag får altså Petter Northug sjansen til å revansjere seg. Det kan bli litt av en duell, ettersom man på forhånd regnet 30-kilometeren som den beste medaljesjansen for både Northug og Hellner.

- Det er bra for meg å få en god start. Det er alltid press når du går foran ditt eget publikum. Jeg var en av outsiderne her, så det var deilig å starte med en sølvmedalje. Og formen føles veldig bra.

- Bedre enn 40.-plass
Northug velger å glede seg over at dette mesterskapet har startet langt bedre enn OL i Vancouver gjorde.

- Det er viktig for meg å være i god form fra starten av mesterskapet. Tidligere har jeg startet med 40-50.-plasser, nå gikk det bedre. Å starte med medalje er bra for neste løp.

Her kan du lese om Marit Bjørgens gull på jentenes sprint.

Anders Gløersen og Eirik Brandsdal ble slått ut i kvartfinalene, mens Øystein Pølsa Pettersen mislyktes i prologen. Dermed var han aldri med i finaleheatene.

Her kan du lese hvordan det gikk på guttas prolog tidligere torsdag.