*Nettavisen* Sport.

1-1 for Brann

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Fredrikstad var best i 1. omgang, Brann klart best etter pause. Charlie Miller scoret Branns mål i kampen, som endte 1-1.

10.04.06 20:54

FREDRIKSTAD STADION (iBergen.no): Brann hadde best grunn til å være fornøyd med 1-1 til pause. Men i andre omgang er det gjestene fra Bergen som har styrt, og kaptein Martin Andresen skulle ha gitt Brann ledelsen på straffe, men misset.

92. min: SLUTT - det endte 1-1

91. min: FFks Brenne får en siste mulighet, men skuddet blir for lavt.

90. min: Dommeren har lagt til to minutter. Brann får corner, halvveis ut i det første tilleggsminuttet.

88. min: Spill mot ett mål nå. Med elleve mot ti mann trykker Brann på, men kommer ikke til store sjanser. Det ser ut til å ende uavgjort også i denne kampen - slik det gjorde i fem av de seks kampene i eliteserien søndag.

85. min: Rødt kort til Trond Erik Bertelsen, etter felling av Martin Andresen. Ser strengt ut, utfra TV-bildene. Farlig frispark til Brann, fra 20 meter, men det slås ufarlig rett i muren.

80. min: FFK har klart å komme på et par halvfarlige kontringer, uten at det har skapt de store sjansene.

79. min: Martin Wiig får FFKs første gule kort i kampen, etter å ha holdt igjen Vaagan Moen.

77. min: Brann styrer det meste nå, mens FFK må basere seg på kontringer. Vaagan Moen kommer til skudd fra 16-meteren, men det ender med corner. Den plukker FFK-keeperen enkelt.

74. min: Charlie Miller holder på å score selvmål - header i egen tverrligger!

72. min: Erik Huseklepp går ut, Martin Knudsen kommer inn.

70. min: FFK-bytte: Martin Wiig inn for Pål Andre Czwartek

69. min: Kontring fra FFK, Brian West fosser frem på høyrekanten og slår inn til Toth, men Brann får klarert.

66. min: Robbie Winters skyter utenfor fra 12-13 meter. Brann nærmer seg et ledermål, hvis ikke FFK finner på noe snart.

65. min: Erik Huseklepp og Robbie Winters skaper masse trøbbel for FFK-forsvaret, uten at det fører til noen store sjanser for Brann.

62. min: Winters utfordrer på Branns høyrekant, og skaffer Brann corner. Den fører ikke til noe.

60. min: Brann trykker på, og styrer mye av spillet. FFK gjør et bytte - ut med Tarik Elyounoussi, inn med lynhurtige Brian West.

57. min: Nok en Brann-corner, som ikke fører til noe. Helge Haugen byttes ut, og Robbie Winters kommer inn. - Robbie med god bevegelse og friske bein på slutten her kan være god medisin, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 Zebra.

55. min: Brann har festet et lite grep. Martin Andresen er nær ved å heade Vaagan Moens heading videre inn i nettet, men ballen går like utenfor.

54. min: Corner for Brann, etter godt forsøk av Vaagan Moen på å komme rundt på Branns venstrekant. Huseklepps corner fører ikke til noe.

51. min: Martin Andresen brenner straffen. Dårlig straffe, kombinert med god redning av Rami Shaaban.

50. min: Charlie Miller felles og skaffer Brann straffespark. Urutinert og klønete av Trond Erik Bertelsen.

48. min: Erik Huseklepp kommer seg ned til dørlinja, men innlegget går bak mål. Spillet bølger litt frem og tilbake i begynnelsen av andre omgang, uten at noen av lagene har skapt store sjanser. 9017 tilskuere ser kampen.

46. min: Tarik Elyounoussi ser ut til å komme alene gjennom, men det blir blåst frispark i favør Brann.

PAUSE

45. min: Også Helge Haugen fåt gult kort - det fjerde til Brann i løpet av 6-7 minutter! Brannspillerne sliter, kommer ofte for sent og lager mange frispark.

44. min: Bengt Sæternes pådrar seg gult kort.

43 min: Kvisvik spiller nesten gjennom Mihaly Toth, men Erlend Hanstveit klarer å få gitt til corner. Den fører ikke til annet enn en ny corner, som ender med at Tarik Elyounoussi skyter over fra hjørnet av 16-meteren.

43 min: Brann-kaptein Martin Andresen feller Simen Brenne igjen, og får gult kort.

39 min: Martin Andresen feller Simen Brenne. Kristjan Ørn Sigurdsson får gult kort for å sparke bort ballen.

33 min: Corner fra Raymond Kvisvik, Håkon Opdal plukker enkelt.

31 min: Fredrikstad går rett i angrep etter avspark, og utlignet ved John Anders Bjørkheim. 1-1.

30 min: Charlie Miller gir Brann 1-0 på et herlig brassespark på corneren!

29 min: Kjempesjanse for Brann - Erik Huseklepp er svært nær ved å score etter at Bengt Sæternes spilte inn til Charlie Miller. Millers skudd ble blokkert, og Rami Shaaban får spvidt slått Huseklepps skudd til corner.

28 min: Tarik Elyounoussi kommer nesten fri på Branns venstrekant, men stoppes av Erlens Hanstveit.

23 min: Brann-frispark på 30 meter. Petter Vaagan Moen kommer med godfoten, men skyter langt over. Brann helt klart mer med i kampen nå.

21 min: Brann har klart å flytte spillet lenger opp på banen, men uten at det har ført til noen store sjanser så langt.

15 min: Ny stor målsjanse for hjemmelaget. Skudd over alene med Opdal. - Vi er heldige som ikke ligger under, erkjenner Branntrener Mons Ivar Mjelde overfor TV 2 etter et kvarter.

8 min: FFK nok en gang alene foran Branns mål etter et fantominnlegg fra Raymond Kvisvik. Håkon Opdal fremstår som en vegg. Vi har aldri sett maken.

2 min: Corneren som fulgte ga nok en god inngripen av Opdal. Vi liker det vi ser fra Branns sisteskanse.

1 min: Helt alene foran Branns mål brente Mihaily Toth til etter knappe to minutter, og bare en refleksredning i verdensklasse av Opdal gjør at det fortsatt står 0-0.

Kampen dømmes av Tom Henning Øvrebø. Brann spiller med en fryktelig lav sol i øynene i første omgang i sine sorte bortedrakter.

Moteshow før kampstart
I hele fjor gikk Brann rundt i verdens styggeste grilldresser. I år ankommer de arenaen som om det er konfirmasjon noe sted.

Klikk på bildet for å forstørre.

Martin Andresen så ut som om han hadde fått en rolle i «Fire bryllup og en gravferd» da han ankom Fredrikstad Stadion. Mens bergenserne i fjor så ut som en gjeng polske snekkere på pakketur i sine grå og mørkegrå grilldresser, har de i år gått for overkill i klesveien. Svarte dresser, hvite skjorter, stripete slips over hele linjen.

Det er en fantastisk kveld for fotball her i Fredrikstad og vi skal følge kampen utover her på den gamle ærverdige arenaen som ikke har endret seg nevneverdig siden Bjørn Borgen og Arne Pedersen herjet her.

Banen ser ut til å tåle oppvarmingen godt og alt ligger til rette for en festkveld.

Det er bortimot fullsatt på Fredrikstad Stadion et kvarter før start. Her blir det 10.000 mennesker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag