Gå til sidens hovedinnhold

1,4 millioner til Ullernbanen

I budsjettforliket mellom Høyre, FrP, Venstre og KrF er det satt av penger til å fullføre Ullernbanen.

ULLERN: Ullern idrettsforening manglet penger til å fullføre prosjektet med kunstisbane. Med budsjettforliket kom pengene på plass.

– Venstre satser på idretten og det var viktig for oss å få på plass penger til flere idrettsformål. Ett av disse er Ullernbanen som nå får muligheten til å fullføre prosjektet med kunstgress- og kunstisbane, sier leder av Oslo Venstre, Ola Elvestuen.

– Det var innspill fra Ullern Venstre som gjorde oss oppmerksom på Ullernbanen. Den kunnskap som lokallagene har er uvurderlige for oss som representerer Venstre i bystyret. Det gjør slike ting mulig. På samme måte er bydelsutvalgene en betydelig ressurs for bystyret med sine lokalkunnskaper og som har stor betydning utover det området de selv har ansvaret for, sier Elvestuen.

Arctic Challenge

Også andre prosjekter i Oslo vest har fått tilført midler etter budsjettforliket mellom de borgerlige partiene.

– Når det gjelder de vestlige bydeler, så har vi også fått gjennomslag for at det skal bevilges 2 millioner til Arctic Challenge. Snowboard-VM i 2012 er viktig for byen og vil få mye internasjonal oppmerksomhet. Det er et arrangement som i tillegg til Ski-VM vil bidra til å profilere Oslo som et vintersportssted. Da er det også viktig at kommunen bidrar. På dette punktet var vi uenige med byrådet, da det ikke ville bidra med midler, sier Elvestuen.

I tillegg får Tørtebergfeltet ved Chateau Neuf 5 millioner til rehabilitering og utskifting av kunstgress. Kjelsås idrettshall får 600 000 til drift. I forliket er det nå bestemt at åpningstidene for svømmehaller og ishaller skal være de samme i 2011 som i 2010. Det koster 7,5 millioner ekstra i forhold til byrådets foreslåtte budsjett.

– Det er viktig å fortsette styrking av breddeidretten, sier Elvestuen.

Strålende fornøyd

Frode Helland i Ullern idrettsforening blir positivt overrasket da han får høre om tilleggsbevilgningen til Ullernbanen. Siden 1997 har han sammen med Stein Ring Giske jobbet med baneprosjektet. De to ble da også kåret som «Årets navn» for sin mangeårige innsats av Ullern Avis Akerspostens lesere.

– Vi er strålende fornøyde og glade for denne meldingen. Da nærmer vi oss fullføring av anlegget. Det hjelper oss til å få opp det tredje kjølehuset til kunstisanlegget. Det er utrolig viktig, sier Helland.

Reklame

Get Inspired: 7 kupp du gjør på sport og fritid