10 fakta om midtukens Premier League

Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB scanpix

Denne uken er det dobbelt runde i Premier League, og vi gir deg dobbel dose fakta.

27.11.12 15:53

Det har aldri vært flere objekter på Langoddsen enn det er nå, og vi feirer det denne uken med dobbelt dose med fakta før kampene. Den andre dosen kommer fredag.

Ukens Premier League-runde nummer en starter allerede tirsdag med to kamper: Sunderland - Queens Park Rangers og Aston Villa-Reading. De resterende kampene spilles onsdag.

Les også: 20 tanker om Premier League

1. De to største formlagene i Premier League er Manchester United og Manchester City. På en tredjeplass finner du West Bromwich Albion før Norwich, Liverpool og Wigan. De neste plassene har Swansea og Stoke. Det første London-laget ligger på en 9.plass; Arsenal. Fire av lagene befinner seg i et lite område (Liverpool, Wigan, Manchester) - så kanskje det er noe i vannet?

Få alt til Premier League på din mobil - sjekk iPhoneversjonen her - har du android? Klikk her

2. Dårligst form har ikke overraskende QPR, som møter Sunderland - som også har en forferdelig form. Det er kun Newcastle som er mellom de to lagene. For bortelaget er en ny manager på plass: Harry Redknapp. Han har uttalt at QPR-spillerne bør være skamfulle over hva de har levert til nå, og kan vel ha et poeng der. På 13 kamper har laget spilt uavgjort 4 ganger og tapt 9 kamper. Kun 10 mål har laget klart å lage, og så dårlig er det bare Norwich som også har vært (i antall mål, altså - Norwich har 3 6 4 på sine 13 første kamper). For øvrig har Sunderland vunnet 9 av 15 kamper hjemme mot QPR, sist 3-1 i fjor.

Sjekk oddsen på kampene her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos/Scanpix

3. Ett annet lag i dårlig form er Chelsea, hvor Rafael Benitez i andre hjemmekamp på rad skal lede laget mot et fiendtlig innstilt hjemmepublikum. Det er ikke sikkert det går bra. De fire siste kampene mellom lagene har endt uavgjort (1-1, 1-1, 0-0 og 0-0).

4. Visstnok skal Arsene Wenger være under press i sin managerstilling. Han håper nok at Arsenal skal gjøre som de har gjort de siste årene: Vinne borte mot Everton. Sjekk bare denne rekken:

21.mars 2012: 0-1
14.november 2010: 1-2
15.august 2009: 1-6
28.januar 2009: 1-1
29.desember 2007: 1-4

Faktisk har de 10 siste kampene mellom lagene endt med 2 uavgjorte kamper og 8 seire til Arsenal.

5. Notts County feirer den 28.november at laget har eksistert i 150 år, og er dermed den eldste profesjonelle fotballklubben i verden. Laget har en FA cup-triumf (i 1894), og spiller i dag i League One (i skrivende stund på kvallikplass). Riktignok ingenting å gjøre med Premier League ... Under kan du se et klipp fra da Notts County spilte mot Juventus ved åpningen av sistnevntes lag nye stadion i 2011.

HTML EMBED

6. I London skal Tottenham møte Liverpool. De fire siste oppgjørene på White Hart Lane har endt med Tottenham-seier. Ryktene sier nå at Liverpool kommer til å låne inn tidligere Tottenham-spiss Darren Bent i januarvinduet etter at han har havnet på feil side av sengen til manager Lambert i Aston Villa.

Bent ble kjøpt av Tottenham for 16,5 millioner pund i 2007, og så 16,5 millioner pund av Sunderland i 2009 før Aston Ville betalte 18 millioner pund (kan bli så mye som 24 millioner pund) i 2011.

Nå er det en annen engelsk spiss som lager målene for Spurs: Jermaine Defoe. Han har laget 7 mål for laget i år. Det er kun fire bak totalen fra fjorårssesongen. For Liverpool er det Suarez som lager målene (10 totalt i år i serien). Han er ett mål bak totalen fra i fjor.

Sjekk oddsen på kampene her

7. Apropos engelskmenn, eller snarere det motsatte. Flest utlendinger i Premier League har Frankrike hatt med 158. På en andreplass kommer Nederland med 93, fulgt av Spania med 65 og Italia 56. På en delt 6.plass kommer Norge og Sverige med 52. Nei, vi klarer ikke å ramse opp alle 52 vi heller. Kilden er myfootballfacts, for øvrig.

8. West Ham skal spille borte mot Manchester United i helgen. De neste kampene til laget er hjemme mot Chelsea og Liverpool før man skal spille borte mot West Bromwich. Noe sier oss at Sam Allardyce vil være fornøyd med å få poeng de neste fire kampene. Så et hint til fantasyspillere: Kan være greit å bytte ut West Ham-spillerne?

9. Det er to lag som er uavgjortspesialister i år. Det ene er Liverpool, og det andre er Stoke. Sistnevnte spiller hjemme mot Newcastle onsdag.

Les også: 20 tanker om Premier League

10. Etter helgens runde har Martin O'Neill blitt favoritten til å bli arbeidsledig i Premier League. Han hoppet forbi både Nigel Adkins og Roberto Mancini. To managere mener bookmakerne at det er ekstremt usannsynlig at kommer til å skifte jobb i inneværende sesong. Ikke overraskende er det David Moyes og Alex Ferguson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.