*Nettavisen* Sport.

10 stjerneskudd i Premier League

Lørdag starter endelig Premier League igjen. Vi feirer seriestarten ved å presentere 10 spillere som får sitt gjennombrudd i år.

12.08.05 10:47

Verdens kanskje beste liga starter lørdag. TV 2 Nettavisen feirer seriestarten ved å gi deg vår liste over ligaens ti største stjerneskudd. Alle disse spillerne er talenter som er 23 år eller yngre, og som vi tror vil få sitt gjennombrudd denne sesongen.

Enig eller uenig? Diskuter listen vår og lag din egen i Veggavisen!

Denne listen tar for seg spillere vi tror vil få sitt store gjennombrudd denne sesongen.

10. James Vaughan (17), Everton
Ble tidenes yngste målscorer i Premier League da han scoret for Everton 10. april i år, 16 år og 271 dager gammel. Han har nettopp fylt 17 år, men er god nok til å konkurrere om en plass i Evertons lag. Var også en svært talentfull rugbyspiller.

9. James Morrison (19), Middlesbrough
Morrison var en av Englands beste spillere i sommerens U19-EM. Vi tror 19-åringen følger i Stewart Downings fotspor og får sitt gjennombrudd på vingen kommende sesong. Heldigvis for Middlesbrough er Morrison høyreving, i motsetning til Downing.

8. Mark Noble (18), West Ham
I januar, bare 17 år gammel, fikk Noble sin debut på West Ham. Han tok godt vare på sjansen, og etablerte seg umiddelbart på laget. Noble ble også en stor favoritt hos fansen. Trives best sentralt på midtbanen, men kan bekle flere roller. Teddy Sheringham sammenligner ham med Paul Scholes.

7. Anthony Le Tallec (20), Sunderland
Tony Le Talent, som han kalles, har lenge vært omtalt som et av verdens største talenter. Han har ennå til gode å slå gjennom i Liverpool, og tilbrakte størstedelen av forrige sesong på et mislykket låneopphold i St. Etienne. Får sitt gjennombrudd under utlånet i Sunderland.

6. Steven Taylor (19), Newcastle
En kjempespennende forsvarsspiller, som trives best som midtstopper, men også gjør sakene sine bra på høyre back. Har spilt mye for Newcastle i sesongoppkjøringen, og blir en viktig brikke i årene som kommer. Pådrar seg veldig mange kort.

5. Liam Rosenior (21), Fulham
Den 21 år gamle høyrebacken debuterte mot Manchester United med en selvtillit og frekkhet som er sjelden vare. Liam, som er sønn av Torquay-manager Leroy Rosenior, blir neppe i Fulham i mange sesonger til.

4. Reto Ziegler (19), Tottenham
Etablerte seg i Tottenhams førstelag i fjor, da han spilte 31 kamper og scoret ett mål. Fikk også sin debut på det sveitsiske landslaget i mars. Spilte for det meste på venstrekanten av midtbanen i fjor, men er like god som venstreback. Er trolig en av ligaens beste spillere innen tre år.

3. Collins John (19), Fulham
Collins John er født i Liberia, men oppvokst i Nederland. Debuterte for Fulham i mars 2004, og scoret fire mål på sine åtte første kamper. Debuterte for Nederlands A-landslag for ett år siden. John bør etablere seg som Fulhams førstevalg som spiss denne sesongen, og score langt mer enn de fire målene han scoret i fjor.

2. Darren Bent (21), Charlton
21-åringen debuterte for Ipswich så tidlig som i 2001, og har lenge blitt omtalt som et av balløyas største talenter. I fjor scoret han 20 mål for Ipswich i mesterskapsserien. Nå er spissen førstevalg i Charlton, og går en spennende sesong i møte. Vi tror han blir en av sesongens store åpenbaringer.

1. Jerome Thomas (22), Charlton
Nok en Charlton-spiller, denne gang hentet fra Arsenal. Jerome Thomas fikk ikke spilletid i Arsenal, og meldte overgang til Charlton i januar 2004. Forrige sesong etablerte han seg på venstrekanten og spilte så godt at flere mente han burde få prøve seg på det engelske landslaget. Innkallingen kommer nok snart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag