10 verdensmestre til Bergen

Foto: (Scanpix)

Svein Arne Hansen har allerede fått klarsignal fra ti verdensmestre til Bergen Bislett Games i friidrett 11. juni. Det ligger an til et knallstevne.

De mest kjente navnene på Hansens liste er amerikanske Kelli White (100 meter), svenske Christian Olsson (tresteg), Sergej Makarov (spyd), Berhane Adere (5000 m for kvinner) og Hestrie Cloete (høyde kvinner).

VM-vinneren på 200 meter John Cappell er også klar, og på 200-meteren har Hansen fått klarsignal fra de ti beste løperne i verden. Feltet er så bra at Ato Boldon må finne seg i å løpe i B-heatet sammen med norske John Ertzgaard.

På 5000 meter for menn holder også løperne et skyhøyt nivå. De aller fleste som stiller har personlige rekorder på under 13 minutter blank. Feltet er nesten for sterkt for Marius Bakken, som håper det kommer noen flere løpere på hans nivå.

Selvsagt savnes noen av de aller beste. Det er helt klart at Marion Jones ikke kommer, og heller ikke marokkaneren Hicham El Guerrouj blir å se på Fana stadion, men det vil ikke legge noen demper på stevnet.

25.000 i bonus
De norske deltakerne som klarer å underskride OL-kravet under Bergen Bislett Games vil få en bonus på 25.000 kroner.

– Dersom en eller flere av våre har klart kravet før stevnet her i Bergen, men likevel kommer under OL-kravet, kommer de til å få bonusen, sier Svein Arne Hansen til NTB.

Han mener at spydkasteren Andreas Thorkildsen, 200 meter-løperen John Ertzgaard, Marius Bakken på 5000 meter og høydehopperen Anne Gerd Eieland er de av de norske som ligger best an til å få bonusen.

– Det ser veldig bra ut for dette stevnet på alle måter. Fana stadion er rustet opp for 15 millioner kroner, og hvis vi får det samme solfylte sommerværet som vi har hatt her i Bergen i dag, ja, da blir dette en kjempefest, slår Hansen fast.

Snart utsolgt
Bislett-Hansen, som også er president i Norges Fri-idrettsforbund, sier at det er solgt svært mange billetter til stevnet 11. juni.

– Vi har ikke mer enn snaue 7000 billetter igjen, så alt tyder på at det blir utsolgt, sier Hansen, som kan fortelle at ombygde Fana stadion har plass til 15.000 tilskuere.

Det er første gangen siden de store internasjonale Bislett-stevnene kom i stand i 1965 at stevnet går utenfor Bislett stadion. Årsaken til det er at gamle Bislett skal rives, for å gjenoppstå som nybygd bane til Golden League-stevnet neste år.

Deltakerlisten er i ferd med å ta form, men Svein Arne Hansen sier til NTB at det kommer til nye deltakere hver dag.

– Vi kommer til å fylle på med deltakere fortløpende nå, og neste oppdatering kommer jeg til å foreta 21. mai, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.