100-års jubileum og seier

Foto: Scanpix/AFP

Vi tror sterkt på en jubilant. Sjekk dagens oddstips her.

04.09.10 09:10

Det var mye fin EM-fotball på langoddsen i går, en mye bedre odds-fredag enn vi er vant til, utvalgsmessig. I dag er det til gjengeld litt magrere enn vanlig, men de gode objektene finnes. Vi finner norsk 2. divisjon og en del engelsk fotball, og vi henter våre spill fra det sistnevnte. Vi tipser to dobler i dag.

Dobbel jackpot i V75 lørdag:
Sportspill travekspert Håkon Einar Hansen: Jeg må gardere dagens største favoritt
Travtrener Geir Vegard Gundersen: Les hva han tror på lørdag

18 millioner til en eventuell alenevinner: Slik kan du vinne dem

Tippetips: Millionutbetaling på gang

Huddersfield - Bournemouth
Huddersfield var divisjonens nest beste hjemmelag med 14-8-1 totalt og 52-22 i målforskjell. (Millwall hadde 17-5-1). De har startet omtrent der de slapp, med 0-0 mot Tranmere og 3-1 over Charlton i de to hjemmekampene.

Bournemouth rykket opp fra League 2 før denne sesongen. De tapte åpningskampen borte mot Charlton, men har siden slått Tranmere 3-0 borte og tatt poeng i begge hjemmekampene sine også.

Huddersfields Scott Arfield og Graham Carey er på oppdrag for sine landslag. Gary Naysmith sliter med skade, og erstattes trolig av den unge venstrebacken Liam Ridehalgh igjen.

Begge Bournemouths faste spisser Michael Symes og Josh McQuoi måtte stå over cupkampen mot Torquay på tirsdag med skader (kampen endte 0-0). Usikkert om de blir klare og eventuelt spille hele kampen i dag, trolig ikke. Rhoys Wiggins er usikker og skal testes før kampstart. Dan Thomas er ute med skade og Joe Partington er på oppdrag for Wales U21.

De siste tilsvarende oppgjørene i Huddersfield har endt 1-0, 2-2, 2-2, 3-2 og 1-0. Bournemouths forrige seier over dagens motstander uansett bane kom i 1993.

Bournemouth er i medgang etter opprykket og kan slå de fleste på en god dag. Denne bortekampen er en av sesongens vanskeligste, kanskje den aller vanskeligste, og de må spille helt på topp for å få til noe på Galpharm Stadium. Vi tror uansett på en bra sjanse for Huddersfield og spiller til 1,55 i hjemmeodds.

Notts County - Yeovil
Nyopprykkede Notts County var helt overlegne på hjemmebane i League Two, men har fått det tøffere nå. 0-3 hjemmetap for Huddersfield var en dårlig start, men man tok årets første seier hjemme mot Dagenham & Redbridge sist. Skal Notts County holde seg på nivået må de vinne hjemmekamper mot lag som Dagenham & Redbridge og Yeovil Town.

Yeovil har åpnet svakt, og bortekampene har bare gitt ett poeng etter 1-2 mot Bristol Rovers og 0-0 mot Oldham. Cupkampen mot Exeter City sist tapte man 1-3 hjemme.

Yeovils spiss Sam Williams soner den første av tre kampers karantene i dag, ellers ser det greit ut med begge lag.

Hjemmelaget legger opp til stor ståhei på Meadow Lane allerede fra morgenen av, da man skal feire 100-årsjubileum på Meadow Lane. Mer enn 50 levende Notts County-legender skal se kampen (de døde ser jo ikke så godt lenger), det skal være konsert, hooters girls, oppvisning av brannvesenet og mye mer. Det vil passe godt med en hjemmeseier på et fullsatt stadion i dag, og Yeovil er en passende motstander. Dette skal Notts County klare. Hjemmeseier spilles til 1,75 i odds. Vi får en dobbel til 2,71 i odds som vi setter 100 kroner på. Spillefristen er klokken 15.55.

67. Huddersfield - Bournemouth 1,55 3,25 4,50
70. Notts County - Yeovil 1,75 3,15 3,50

Totalt odds 2,71

Klikk her for å levere dette spillet

Tranmere - Peterborough
Tranmere berget plassen med et nødskrik, eller rettere sagt ett poeng, forrige sesong. Nå har de åpnet med en rekke kjedelige og svake resultater, og hjemmekampene er tapt 1-2 mot Oldham og 0-3 mot Bournemouth. Tirsdag jobbet man seg til 1-1 hjemme mot Accrington Stanley fra divisjonen under, i Football League Trophy.

Peterborough lykkes ikke i The Championship, men på dette nivået vinner de kamper igjen. Man ligger på opprykksplass etter fire runder, poenget bak Sheffield Wednesday. Bortekampene har gitt 3-0 over nedrykkskollega Plymouth og et dundrende nederlag 1-5 mot nyopprykkede Bournemouth.

Tranmere har en del skader i laget denne gangen. Målvakten Simon Miotto er skadet og den andre målvakten Gunnar Nielsen er med det færøske landslaget, hvilket betyr at 18-årige Joe Collister, en lovende, egenutviklet gutt står i mål i dag også. Skulle han bli skadet i kampens hete er det faktisk innpå med 17 år gamle Andy Coughlin fra ungdomsavdelingen. I forsvarsrekka er Marlon Broomes, Ash Taylor og Nick Wood ute med skader, på midtbanen er Paul McLaren, Joss Labadie og John Welsh ute med skader. I angrep, derimot, håper man at Ian Thomas-Moore skal bli bra nok etter skade til å spille.

Peterboroughs mananger Gary Johnson håper at midtbanespiller Grant McCann rekker kampen etter å ha spilt landskamp for Nord-Irland fredag. Gabriel Zakuani, Nathan Mendez-Laing og Lee Frecklington er ikke med i dag.

Innbyrdes oppgjør viser at de siste kampene med Tranmere som hjemmelag har endt 1-1, 1-1, 1-2, 5-0, 0-0 og 1-1. Dette er påfallende mye uavgjort.

Tranmere jakter sin første hjemmeseier for sesongen, men Peterborough er en tøff motstander og hjemmelaget har mange av de faste ute. Historien taler for U, det meste annet for B. Oddsen gjør valget enkelt da 1,95 på B er bra odds på formsterke Boro'.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Southend - Torquay
League Two. Southend rykket ned fra divisjon over før sesongen, og det går ikke mot noen direkte retur med 1-1-2 på de fire første. På hjemmebane har man spilt 1-1 mot Stockport og tapt 1-3 for Port Vale. Kjedelige 0-0 hjemme mot Gillingham i cupkampen tirsdag, men man gikk videre på straffer.

Torquay har klart å fortsette den glimrende formen de hadde på slutten av forrige sesong. De topper League Two med 4-0-0 innledningsvis. Målforskjellen er kompromissløse 9-1. Man klarte også 0-0 mot Bournemouth fra League One i Football League Trophy, etter storspill på keeperplass enda en gang. I den påfølgende straffekonken gjorde målvakt Scott Bevan det kunststykke å redde samtlige av Bournemouths straffer - mens de andre Torquay-gutta puttet alle sine.

Southend United relativt nye manager Paul Sturrock varsler at han vurderer å gjøre endringer i angrepet, da han mener det tette kampprogrammet har gått hardest utover spissen med samme etternavn, nemlig sønnen Blair Sturrock. Matt Paterson og Scott Spencer er mulige erstattere. Høyreback Sean Clohessy er tilbake fra suspensjon.

Paul Buckle er nominert til månedens manager-prisen etter den gode seriestarten med Torquay. Han er også så heldig å ha100 prosent skadefri tropp i dag. Men, som manageren sier: "It isn't ideal to be travelling to Port Vale, Bournemouth and then Southend in the space of a week". Spillerne begynner å føle bortekamp-kjøret etter mye reising.

Vi ser svært få grunner til å tippe noe annet enn Torquay med den formen de er i nå. De har et skadefritt lag med effektive spisser og en keeper som har sluppet inn ett mål på fem matcher og en straffekonk. En vakker dag må Torquay tape eller spille uavgjort, men mot svake Southend som trolig hviler den faste spissen sin ligger det en borteseier i luften. Borteseier til 2,15 er grei betaling.

Spillefristen er klokken 15.55.

68. Tranmere - Peterborough 2,95 3,10 1,95
74. Southend - Torquay 2,65 3,00 2,15

Totalt odds 4,19

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Oddstips

Mest lest på Sport

Annonsebilag