*Nettavisen* Sport.

100.000 raske for Liv Grete

Liv Grete Skjelbreid Poiree kunne putte 100.000 kroner i lomma etter det fantastiske comebacket i skiskyttersirkuset.

07.12.03 13:29

Torsdag ble Skjelbreid Poiree nummer to på sprinten. Lørdag sørget hun for norsk seier på stafetten etter en utrolig avslutning.

Søndag viste hun igjen hvem som er best da hun knuste konkurrentene på jaktstarten.

Knuste alle
Skjelbreid Poiree tok ledelsen i rennet allerede etter første skyting. Franske Sandrine Bailly, som gikk ut først etter å ha vunnet torsdagens sprint, skjøt seg bort med en gang.

Den norske jenta skjøt imidlertid sikkert på de tre første skytingene, og da hun skjøt på seg to runder på siste skyting, hadde det ingenting å si. Hun ledet likevel klart. Og vant like klart. Hun var 1.18,5 minutter før nestemann i mål.

Tjente godt
Like gledelig for Norges skiskytterdronning - 100.000 kroner rett i lomma for innsatsen i Finland de siste fire dagene.

- Penger betyr fortsatt mye for meg, for vi har akkurat bygd hus som er belånt både i Frankrike og Norge. Gjelden skal betales, og holder jeg dette tempoet er det jo ikke sikkert det tar så lang tid å gjøre opp. Det hadde vært veldig fint, men det kan nok hende noen andre også vil ha litt av de kommende premiepottene, sa hun til NTB etter rennet.

Hun var uansett særdeles fornøyd med comebacket i skiskyttersporet.

- Jeg er kjempefornøyd med comebacket, det kunne nesten ikke blitt bedre. Jeg tenker aldri på penger når jeg trener og konkurrerer, men utgiftene ved å trene, konkurrere og reise er så store at vi hele tiden blir minnet på at ting koster, sier hun.

Hun trodde en stund at det kom til å ta lengre tid å komme tilbake til toppen.

- Like etter fødselen trodde jeg det ville ta lang tid å komme opp på nivået jeg hadde før jeg ble gravid, men under hardtrening på rulleski sammen med Uschi Disl i september gikk jeg raskere enn forventet. Jeg har hele tiden følt en viss trygghet, men trengte selvsagt en bekreftelse på at testresultatene mine virkelig var så gode som det så ut til. Den fikk jeg denne helgen, sier hun.

Gikk seg opp
Også gledelig for Norge: Linda Tjørhom gikk seg opp fra 21. til 9. plass etter to bom totalt.

Tyske Kati Wilhelm ble nummer to, med landsmannen Uschi Disl på plassen bak.

De andre norske jentene skjøt på seg mange bom, mens Liv Kjersti Eikeland stod over på grunn av sykdom.

Antall bom under, er bom totalt i rennet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.