108.713 tilskuere fylte NFL-arenaen Cowboys Stadium til allstarkampen i National Basketball Association (NBA) natt til mandag norsk tid.

NBA-sjef David Stern hadde på forhånd håpet at drøye 90.000 mennesker skulle overvære oppgjøret, men den mektige bossen fikk seg altså en solid positiv overraskelse da det rant inn et rekordstort publikum i Dallas.

Publikumstallet var høyere enn i noen av National Football League- (NFL) kampene til Dallas Cowboys sist sesong. Den første kampen på stadion trakk 105.121 tilskuere i september - det er grunnserierekord i NFL.

Den gamle verdensrekorden for basketballkamper var på 78.129 tilskuere, satt i en universitetskamp i Detroit i 2003.

Og jammen fikk ikke de betalende tilskuerne også valuta for pengene.

Kampen har en tradisjonsrik historie med å være svært så underholdende, og de to lagene som møtes legger mest vekt på den offensive delen av spillet. Det er de beste spillerne fra Eastern Conference som møter de beste fra Western Conference.

- Denne kampen skal være en fest. Vi bestemte oss for å lage den største festen noensinne, og slik ble det, sa omstridte Mark Cuban, som eier det lokale NBA-laget Dallas Mavericks.

Miami Heat-spilleren Dwayne Wade ble kampens store spiller da han la grunnlaget for Eastern Conferences seier 141-139. Hans 28 poeng, elleve assists og seks returer gjorde at Wade ble kåret til banens mest verdifulle spiller - en av de største ærene en spiller kan få i NBA.

Western Conference hadde en mulighet til å vinne kampen for Western Conference i kampens avsluttende sekunder, men trepoengsforsøket hans fant ikke veien ned i kurven.

LeBron «King» James scoret 25 poeng for vinnerlaget, mens den tyske superstjernen Dirk Nowitzki scoret 22 poeng for laget fra vest.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!