RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11 år yngre - og mye bedre

Sist oppdatert:
Novak Djokovic var bare 11 år gammel da Carlos Moya vant French Open. I natt viste serberen at ungdommen er best.

Novak Djokovic gikk relativt enkelt videre til semifinalen i US Open torsdag kveld. 20-åringen sendte på imponerende vis veteranen Carlos Moya (31) ut av turneringen.

Også David Ferrer (25) gikk videre, på bekostning av Juan Ignacio Chela (28).

Begge nattens seierherrer er dermed i semifinalen for første gang.

Tredje semi
Djokovic, seedet som nummer tre i turneringen, tok seg til sin tredje Grand Slamsemifinale for året etter 6-4, 7-6, 6-1. Og særlig andre sett ble viktig. Der reddet serberen en settball, før han senere kunne ta hjem settet 9-7.

- Jeg visste at Carlos er en veldig god spiller, en konkurransemann og en tidligere verdensener. Han har mye erfaring i forhold til store og viktige kamper i store turneringer. Heldigvis spilte jeg min beste tennis, og jeg hadde mer flaks enn han i det andre settet, sa Djokovic til pressen etterpå, ifølge Reuters.

Moya innrømmet at det andre settet tok knekken på psyken hans.

- Det ville ha sett helt annerledes ut om jeg hadde utlignet i sett, sa han.

David Ferrer, som slo ut Rafael Nadal i forrige runde, vant 6-2, 6-3, 7-5 over Chela.

Kanonform
- De tre siste kampene mine er kanskje de beste jeg har spilt noen gang. Hvis du hadde sagt til meg før turneringen at jeg ville gå til semifinalen, så ville jeg ikke trodd deg. Kanskje på grus, men ikke på hard court, sa 25-åringen etterpå.

Torsdagens seierherrer møter dermd hverandre i semifinalen. Roger Federer og Nikolai Davydenko møtes i den andre semifinalen. Davydenko har fortsatt til gode å tape et sett i turneringen.

Kvinnenes semifinaler spilles fredag, der Justine Henin møter Venus Williams og Svetlana Kuznetsova skal forsøke å nedkjempe sin landsvenninne Anna Chakvetadze.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere