RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11-åring gir Chelsea trøbbel

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Chelsea anmeldt av fransk amatørklubb.

Chelsea er i hardt vær om dagen.

Torsdag ble klubben dømt til kjøpsforbud på overgangsmarkedet i 2010. Grunnen var at klubben brøt Fifareglene da de hentet den da 15-årige Gael Kakuta fra Lens i 2007.

Det har fått den franske amatørklubben ASPTT Marseille til å undersøke om også de kan gå til rettslige skritt mot londonklubben, skriver Guardian lørdag.

Årsaken er et elleve år gammelt supertalent.

I oktober i fjor hentet nemlig Chelsea Jérémy Boga fra ASPTT Marseille. Den franske klubben, der Boga spilte i fem år, hevder unggutten ble lokket til London ved at klubben ga familien et hus, samt at moren fikk en bil.

Den påstanden faller ikke i god jord hos Chelsea, som sier at klubben ble kontaktet av Bogas far i forbindelse med at han hadde skilt seg fra guttens mor og derfor skulle flytte til London.

Den engelske klubben mener også at Boga ikke omfattes av de internasjonale overgangsreglene for unge spillere, all den tid han var under tolv år da overgangen skjedde.

Selv hevder Chelsea å ha blitt kontaktet av guttens far, som hadde skilt seg fra moren, og som uansett skulle flytte til London.

Et lite lyspunkt for Chelsea er for øvrig at klubben kan snike seg unna torsdagens Fifa-dom, i alle fall for en stund. Dersom Chelsea drøyer anken fram til siste frist, vil straffen bli frosset fram til anken er behandlet. Det kan i praksis bety at Chelsea står fritt til å handle spillere i januar.

- Dersom vi får en anken i løpet av den kommende uken, vil vi kunne ha en høring i november og en avgjørelse i desember, sier Matthieu Reeb i Idrettens Voldgift (CAS) ifølge BBC.

- Går det lengre tid vil vi måtte vente til neste år, og da har vi et problem med hensyn til overgangsvinduet i januar.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere