*Nettavisen* Sport.

11 ryttere på Kyllingens lag

Michael Rasmussen kan også glede seg over UCI-lisens.

05.01.11 12:40

Onsdag ble det klart at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tildeler Christina Watches lisens for 2011-sesongen.

Laget ble stablet på beina med kort varsel, etter at Michael Rasmussen gikk glipp av sitt comeback på ProTour-nivå sammen med Team Saxo Bank.

- Helt som forventet, ble laget mitt i dag godkjent av UCI. I pressen har man sådd tvil om hvorvidt dette ville skje. Jeg har stilt meg uforstående til det, ettersom vi har oppfylt alle krav til økonomi, ryttere og øvrig lagstruktur, forteller smykkedesigner Christina Hembo ifølge feltet.dk.

En smykkedesigners drøm
Hembo, som også var Rasmussens dansepartner under danskenes «Vild med dans», har lovet å bygge opp et slagkraftig lag rundt dansken i 2011.

På sikt er målet å bygge opp et ProContinentallag mellom 2013 og 2015, og delta under Tour de France i 2016.

For å klare det kjøpte Kyllingen & Co. opp kontinentallaget Team Stenca M1 i starten av desember. Siden har alt dreid seg om finansiering og UCI-lisens.

Rasmussens menn
En pressemelding fra UCI forteller oss at Christina Watches allerede består av 11 ryttere.

Foruten Rasmussen er Michael Reihs hentet inn fra Team Designa Blue Water.

- Jeg har store forventninger til at dette blir et skikkelig godt lag. Dessuten blir det spennende å jobbe med Michael Rasmussen, forteller Reihs.

De ytterligere ni rytterne er restene av det opprinnelige Stenca-laget: Pelle Clapp, Mads Hardahl, Guytan Lilholt, Martin Lind, Jakob Madsen, Daniel Malmros, Jesper Odgaard, Mads Steen og Daniel Vestergaard.

Det er fremdeles usikkert i hvilke ritt Christina Watches ble å se neste sesong, men i teorien kan Kyllingens mannskap dukke opp i et ritt som vårt eget Tour of Norway i 2011.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.