RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JAIME REINA (Afp)

110 millioner kroner og Ronaldo

Sist oppdatert:
Her er José Mourinhos krav til Chelsea.

Selv om Barcelonas Pep Guardiola ligger øverst på Chelseas ønskelister over nye managere, jobber klubben også med å hente tilbake José Mourinho til klubben etter at Andre Villas-Boas fikk sparken denne helgen.

Og den nåværende Real Madrid-manageren er i en slik posisjon at han kan fremsette en del krav for å ta jobben han forlot etter en rekke uoverenstemmelser med eier Roman Abramovitsj i 2007.

To krav
Ifølge Daily Express har portugiseren to hovedkrav:

- Han skal bli verdens best betalte trener med en årslønn på 12 millioner pund (rundt 110 millioner kroner)

- Chelsea må hente Cristiano Ronaldo fra Real Madrid i samme slengen

I tillegg krever Mourinho at han, og ingen andre, skal ha full kontroll over Chelseasa gjøren og laden på overgangsmarkedet. Både han og Ronaldo skal være møkk lei Real Madrid-president Florentino Perez’ stadige innblanding i alt som skjer på Santiago Bernabeu, og

Må doble lønnsbudsjettet
Klubben har litt tid på seg til å vurderer kravene, siden Roberto di Matteo skal ha treneransvaret ut sesongen. Og å hente Ronaldo virker vel nesten mer som et løfte enn et krav.

Mourinhos forhold til Abramovitsj skal gradvis ha bedret seg etter kranglene i 2007. Men det spørs om russeren er klar til å mer enn doble lønnsbudsjettet til hovedmanageren fra det nivået Andre Villas-Boas lå på.

Og Ronaldo blir vel heller ikke gratis. Real Madrid betalte i sin tid 80 millioner pund da han ble hentet fra Manchester United, og har siden den overgangen scoret 96 mål på 88 kamper for det spanske hovedstadslaget.

Trolig vil Real kreve rundt 100 millioner pund for å slippe ham.

Men Abramovitsj jobber altså først og fremst for å hente Guardiola fra Barcelona. Guardiola har ikke skrevet noen forlenget kontrakt med katalanerne, men kilder i Spania mener å vite at han blir minst ett år til i klubben.

Guardiola vurderer også ta et år fri dersom han forlater Barcelona.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere