12 rette gir millionutbetaling

Foto: Kirsty Wigglesworth/EPA

Lørdagstippekupong med kamper fra de lavere divisjoner i England

04.09.10 08:48

Vi stoppet på 10 rette i går da hjemmelagene Portugal og Frankrike møtte litt for tøff mostand i Kypros og Hviterussland. På grunn av EM-kvalifiseringen er det pause i de fleste store ligaene i Europa, noe som gjør at vi i dag får gleden av å bli bedre kjent med lagene i engelske League One og League Two. Lørdagskupongen byr på ni oppgjør fra tredje nivå og tre oppgjør fra fjerde nivå på fotballøya, og i disse ligaene kommer overraskelsene tett. Vi har gjort jobben for deg og analysert samtlige kamper og lag i jakten på tolveren.

Dobbel jackpot i V75:
Sportspill travekspert Håkon Einar Hansen: Jeg må gardere dagens største favoritt
Travtrener Geir Vegard Gundersen: Les hva han tror på lørdag

18 millioner til en eventuell alenevinner: Slik kan du vinne dem

Oddstips: Huddersfield fosser videre

Bonuspotten er oppe i 2,6 millioner kroner til dagens kupong. En eventuell alenevinner i fulltids-tipping tar potten.

Her er dagens 96-rekker

Carlisle - Swindon
Carlisle har kommet overraskende godt i gang i serien. De er faktisk beste hjemmelag med 2-0-0 og 6-1 i målforskjell. Totalt har de 2-2-0 og er ett av fire ubeseirede lag etter fire runder.

Swindon hjalp oss på langoddsen her forleden ved å vinne 3-0 i Southampton, men det var en cupkamp. I serien går det trått med 0-2-2 på de fire første. Swindon er likevel et lag som må tas seriøst, da de var nær opprykk i fjor og har en rekke gode spillere i stallen. Swindon hadde 9-8-6 på bortebane totalt i fjor. Det har vært litt snakk om at Swindon har en liten hangover etter forrige sesongens nesten-suksess, men det hjalp kanskje litt å knuse ellers gode Southampton tidligere i uka.

Carlisle melder om bortimot skadefritt lag nå som spissen Jason Price er tilbake fra sin skade. Forsvarsspiller Danny Livesey er eneste skade, han har vært ute en stund. Lubomir Michalik og Ben Marshall er med i troppen for første gang.

Swindon mangler Billy Bodin og Paul Caddis som spiller U21-fotball for sine respektive landslag (Wales og Skottland). David Prutton og Jonathan Douglas er tilbake fra suspensjon.

Disse lagene spiller ofte jevnt. Det står 11-17-8 fordel Swindon på innbyrdes oppgjør.

Carlisle inntar tabelltoppen igjen med seier her i dag, hvis Peterborough ikke vinner. Sheffield Wednesday spiller først på søndag. Det kan ligge litt motivasjon i det. Swindon har mye å bevise nå, og de begynte i Southampton på tirsdag. I dag blir det trolig jevnt, og uavgjort skal definitivt med på kupongen. Garderingen blir H siden de syv siste innbyrdes kun har gitt én borteseier. HU i kamp 1.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Oldham - Bristol Rovers
Oldham satset ikke på Football League Trophy og lot Shrewsbury vinne 1-0 på tirsdag. I serien går det bra, man har vunnet den ene hjemmekampen 3-0 mot Notts County og spilt 0-0 mot et meget defensivt Yeovil Town. Forrige sesong var Oldham blant de svakeste hjemmelagene med 7-7-9 totalt på hjemmebane. Nå er Paul Dickov ansatt som manager og det ser ut som spillestil og selvtillit er på plass i større grad enn tidligere.

Bristol Rovers tapte flest bortekamper forrige sesong av de lagene som ikke rykket ned. Nå har man innledet med 0-3 tap for Peterborough og 2-2 mot Exeter i de to første bortekampene. 17 spillere har forlatt klubben siden forrige sesong, åtte nye er kommet inn. 1-6 tap mot Oxford i Ligacupen hjalp neppe på selvtilliten.

Oldhams Reuben Hazell er skadet, Sean Gregan tar hans plass i forsvarsrekka. Joe Jacobson og Ritchie Jones er tilbake fra skade. Warren Feeney og Kirk Millar er ute på landslagsoppdrag. Spillende trener Paul Dickov har tatt med seg selv i troppen for første gang i år, noe som ikke nødvendigvis er et svakhetstegn, men som gir en indikasjon om at skulle det bli mye skader underveis i dag, kan man måtte avslutte kampen med en ganske forskjellig 11ér enn sist.

Bristol Rovers har få problemer med troppen, men et potensielt problem er at målvakten Mikkel Andersen spiller U21-kamp for Danmark fredag kveld og har et litt tight skjema for å nå kampstart klokka 16.00, man tåler ingen forsinkelser i flytrafikken.

Oldham vant tilsvarende kamp i fjor 2-1, men tapte 0-2 åsesongen før. Oldham tapte også to på rad før det igjen, og man må kunne si de har en svak statistikk mot Bristol Rovers.

Dette ser åpent ut, men vi heller mot hjemmeseieren på grunn av Oldhams gode form og Rovers mangel på det samme. Vi trosser historikken og markerer H i kamp 2.

Exeter - Charlton
Exeter har tilgode å vinne denne sesongen. Hjemmekampene har gitt 2-2 mot Bristol Rovers og 2-2 mot Colchester. Man tok en fin 3-1 borteseier over Yeovil i en cupkamp tirsdag.

Charltons lag består av mye nytt denne sesongen, men resultatene tyder på at samspillet allerede sitter og man ser ut til å kunne leve opp til forventningene som opprykkskandidat. Bortekampen mot Huddersfield sist ble riktignok tapt, men hvem har vel ikke tapt i Huddersfield. Den andre bortekampen vant man 3-1 over Leyton orient. Seier også i cupen sist mot Dagenham & Redbridge. Charlton hadde 9-9-5 på bortebane i fjor og var nær opprykk.

Exeter City-kaptein Matt Taylor ser ut til å måtte stå over i dag, mens Daniel Nardiello og David Noble er tilbake fra skader. Charltons Christian Dailly er ute med sprukken øyehule etter tirsdagens cupkamp.

Exeter tapte bare 4 hjemmekamper forrige sesong. De holdt Charlton til 1-1 hjemme, men tapte 1-2 borte.

Nok et tilsynelatende jevnt oppgjør, men her skal bortelaget ha høyest maksnivå. Charlton klarer minst ett poeng, blir vårt tips. UB i kamp 3.

Huddersfield - Bournemouth
Huddersfield var divisjonens nest beste hjemmelag med 14-8-1 totalt og 52-22 i målforskjell. (Millwall hadde 17-5-1). De har startet omtrent der de slapp, med 0-0 mot Tranmere og 3-1 over Charlton i de to hjemmekampene.

Bournemouth rykket opp fra League 2 før denne sesongen. De tapte åpningskampen borte mot Charlton, men har siden slått Tranmere 3-0 borte og tatt poeng i begge hjemmekampene sine også.

Huddersfields Scott Arfield og Graham Carey er på oppdrag for sine landslag. Gary Naysmith sliter med skade, og erstattes trolig av den unge venstrebacken Liam Ridehalgh igjen.

Begge Bournemouths faste spisser Michael Symes og Josh McQuoi måtte stå over cupkampen mot Torquay på tirsdag med skader (kampen endte 0-0). Usikkert om de blir klare og eventuelt spille hele kampen i dag, trolig ikke. Rhoys Wiggins er usikker og skal testes før kampstart. Dan Thomas er ute med skade og Joe Partington er på oppdrag for Wales U21.

De siste tilsvarende oppgjørene i Huddersfield har endt 1-0, 2-2, 2-2, 3-2 og 1-0. Bournemouths forrige seier over dagens motstander uansett bane kom i 1993.

Bournemouth er i medgang etter opprykket og kan slå de fleste på en god dag. Denne bortekampen er en av sesongens vanskeligste, kanskje den aller vanskeligste, og de må spille helt på topp for å få til noe på Galpharm Stadium. Vi mener dette er en av kupongens klareste hjemmeseire og bruker ingen garderinger her. H i kamp 4.

Tranmere - Peterborough
Tranmere berget plassen med et nødskrik, eller rettere sagt ett poeng, forrige sesong. Nå har de åpnet med en rekke kjedelige og svake resultater, og hjemmekampene er tapt 1-2 mot Oldham og 0-3 mot Bournemouth. Tirsdag jobbet man seg til 1-1 hjemme mot Accrington Stanley fra divisjonen under, i Football League Trophy.

Peterborough lykkes ikke i The Championship, men på dette nivået vinner de kamper igjen. Man ligger på opprykksplass etter fire runder, poenget bak Sheffield Wednesday. Bortekampene har gitt 3-0 over nedrykkskollega Plymouth og et dundrende nederlag 1-5 mot nyopprykkede Bournemouth.

Tranmere har en del skader i laget denne gangen. Målvakten Simon Miotto er skadet og den andre målvakten Gunnar Nielsen er med det færøske landslaget, hvilket betyr at 18-årige Joe Collister, en lovende, egenutviklet gutt står i mål i dag også. Skulle han bli skadet i kampens hete er det faktisk innpå med 17 år gamle Andy Coughlin fra ungdomsavdelingen. I forsvarsrekka er Marlon Broomes, Ash Taylor og Nick Wood ute med skader, på midtbanen er Paul McLaren, Joss Labadie og John Welsh ute med skader. I angrep, derimot, håper man at Ian Thomas-Moore skal bli bra nok etter skade til å spille.

Peterboroughs mananger Gary Johnson håper at midtbanespiller Grant McCann rekker kampen etter å ha spilt landskamp for Nord-Irland fredag. Gabriel Zakuani, Nathan Mendez-Laing og Lee Frecklington er ikke med i dag.

Innbyrdes oppgjør viser at de siste kampene med Tranmere som hjemmelag har endt 1-1, 1-1, 1-2, 5-0, 0-0 og 1-1. Dette er påfallende mye uavgjort.

Tranmere jakter sin første hjemmeseier for sesongen, men Peterborough er en tøff motstander og hjemmelaget har mange av de faste ute. Historien taler for U, det meste annet for B. Vi burde da komme langt med UB i kamp 5.

Walsall - Colchester
Walsall har 1-0-1 og målforskjell 3-3 både hjemme og borte etter fire runder. Man taper 1-2 for Milton Keynes Dons men vinner 2-1 over Plymouth, to lag som skal være omtrent like sterke. Småflaut hjemmetap i den minst betydningsfulle av cupene mot Chesterfield på tirsdag.

Walsall-manager Chris Hutchings sier dette om kampen: "We always have tough battles against Colchester and this will be no different. I will be looking for us to be secure defensively and be able to keep a clean sheet because I am confident that if we can do that, we have the firepower to take the chances that come our way." Tolker vi ham riktig her, skal hjemmelaget spille defensivt og satse på kontringer.

Colchester sikter mot opprykk og har klart 1-3-0 på de fire første. Det er meget bra, da man har møtt sterke motstandere som Sheffield Wednesday og Carlisle. Forrige sesong hadde Colchester ikke bedre enn 5-7-11 på bortebane totalt.

Vi kan ikke finne noen skader hos hjemmelaget. Den innlånte spissen Reuben Reid (fra West Bromwich) har funnet seg til rette og scoret mål i begge hjemmekampene. Full tropp hos bortelaget også, da Paul Reid, Ben Williams og Ben Coker er friskmeldt o gmed i bussen til Walsall.

Innbyrdes oppgjør på denne banen på 2000-tallet har endte 1-0, 2-0, 0-2, 2-1 og 0-1. (Nyeste først). I våres spilte man hele 2. omgang med 10 mann, men vant likevel 1-0 over et Colchester som var på desperat poengjakt for å nå play-off.

Det har vært enten-eller for Walsall hittil, ingen uavgjort. Lite uavgjort er det også når vi ser på innbyrdes oppgjør. Bortelaget har riktignok spilt uavgjort i 3 av 4 hittil, men vi tar likevel sjansen på HB i kamp 6.

Notts County - Yeovil
Nyopprykkede Notts County var helt overlegne på hjemmebane i League Two, men har fått det tøffere nå. 0-3 hjemmetap for Huddersfield var en dårlig start, men man tok årets første seier hjemme mot Dagenham & Redbridge sist. Skal Notts County holde seg på nivået må de vinne hjemmekamper mot lag som Dagenham & Redbridge og Yeovil Town.

Yeovil har åpnet svakt, og bortekampene har bare gitt ett poeng etter 1-2 mot Bristol Rovers og 0-0 mot Oldham. Cupkampen mot Exeter City sist tapte man 1-3 hjemme.

Yeovils spiss Sam Williams soner den første av tre kampers karantene i dag, ellers ser det greit ut med begge lag.

Hjemmelaget legger opp til stor ståhei på Meadow Lane allerede fra morgenen av, da man skal feire 100-årsjubileum på Meadow Lane. Mer enn 50 levende Notts County-legender skal se kampen (de døde ser jo ikke så godt lenger), det skal være konsert, hooters girls, oppvisning av brannvesenet og mye mer. Det vil passe godt med en hjemmeseier på et fullsatt stadion i dag, og Yeovil er en passende motstander. Dette skal Notts County klare. H i kamp 7.

Southampton - Rochdale
Southampton hadde klart play-off-plass forrige sesong hvis de ikke hadde blitt trukket 10 poeng for økonomisk rot. I år er de blant favorittene til opprykk, men starten har ikke vært spesielt god. Tre kamper har gitt 1-1-1, og man jakter sesongens første hjemmeseier. Forrige sesong hadde man 15-5-3 på hjemmebane, men i år åpnet man med 0-1 for Plymouth og 1-1 mot Leyton Orient. 0-3 hjemmetap mot Swindon i tullecupen var svakt, men Football League Trophy var tydeligvis ikke en prioritering.

Rochdale er nyopprykket, og 1-2-1 på de fire første er ikke så ille. Man er foreløpig best på bortebane etter 3-1 over Brentford og 2-2 i Brighton.

Hjemmelaget har Lee Barnard ute med suspensjon, og Adam Lallana ute med kneskade i seks uker. De langtidsskadde Dan Seaborne, Lee Holmes og Frazer Richardson noen uker igjen til friskmelding. Rochdale har fullt lag, til og med Dan Seaborne som de solgte til West Bromwich blir værende på lån resten av sesongen.

Lagene har ikke møttes før. Det er på høy tid at Southampton tar sesongens første hjemmeseier, og i dag skal de ha gode sjanser mot et ikke altfor sterkt bortelag. Hjemmelaget byttet ut trenerteamet forrige mandag, og midlertidig manager Dean Wilkins bør vise seg tilliten verdig i dag. Her kan det nok skje mye rart, men vi har mest tro på H i kamp 8.

Dagenham & Redbridge - Leyton Orient
Dagenham & Redbridge var det siste laget som ble klart for opprykk til League One, og det kan se ut som opprykket kom litt brått på. Man har bare klart ett poeng på de tre første kampene, det kom i 2-2 hjemmekampen mot svake Tranmere.

Leyton Orient har klart seg hakket bedre, men 1-1-2 på de fire første er ikke mye å skryte av. Formen må likevel sies å være oppadgående, da man har 2-1-0 på de tre siste hvis vi tar med 2-0 borteseieren over Brighton i League Trophy på onsdag. Manager Russel Slade er meget fornøyd med at de to siste kampene er vunnet 2-0 og 3-0, "there is nothing like a clean sheet" som han sier, og han er overbevist om at laget hans fortsetter den gode trenden og vinner mot null i dag også.

Leyton Orient må stille uten Jonathan Téhoué og Charlie Daniels, som er skadet. Tre spillere var fortsatt så slitne etter cupkampen på onsdag at de sto over trening fredag. Hjemmelaget spilte også cupkamp i uka, men på tirsdag, så de har hatt en hviledag ekstra.

Dette er et lokalderby. Lagene har dog ikke møttes i seriekamp tidligere. Det er meget fristende å gå for en ren U her, da det ikke ville overraske noen med for eksempel 1-1 i dette lokaloppgjøret. Kampen er ganske så åpen, bortelaget skal nok være små favoritter slik vi vurderer det. Markeringen blir HUB i kamp 9.

Southend - Torquay
League Two. Southend rykket ned fra divisjon over før sesongen, og det går ikke mot noen direkte retur med 1-1-2 på de fire første. På hjemmebane har man spilt 1-1 mot Stockport og tapt 1-3 for Port Vale. Kjedelige 0-0 hjemme mot Gillingham i cupkampen tirsdag, men man gikk videre på straffer.

Torquay har klart å fortsette den glimrende formen de hadde på slutten av forrige sesong. De topper League Two med 4-0-0 innledningsvis. Målforskjellen er kompromissløse 9-1. Man klarte også 0-0 mot Bournemouth fra League One i Football League Trophy, etter storspill på keeperplass enda en gang. I den påfølgende straffekonken gjorde målvakt Scott Bevan det kunststykke å redde samtlige av Bournemouths straffer - mens de andre Torquay-gutta puttet alle sine.

Southend United relativt nye manager Paul Sturrock varsler at han vurderer å gjøre endringer i angrepet, da han mener det tette kampprogrammet har gått hardest utover spissen med samme etternavn, nemlig sønnen Blair Sturrock. Matt Paterson og Scott Spencer er mulige erstattere. Høyreback Sean Clohessy er tilbake fra suspensjon.

Paul Buckle er nominert til månedens manager-prisen etter den gode seriestarten med Torquay. Han er også så heldig å ha100 prosent skadefri tropp i dag. Men, som manageren sier: "It isn't ideal to be travelling to Port Vale, Bournemouth and then Southend in the space of a week". Spillerne begynner å føle bortekamp-kjøret etter mye reising.

Vi ser svært få grunner til å tippe mot Torquay med den formen de er i nå. De har et skadefritt lag med effektive spisser og en keeper som har sluppet inn ett mål på fem matcher og en straffekonk. En vakker dag må Torquay tape eller spille uavgjort, men mot svake Southend som trolig hviler den faste spissen sin ligger det en borteseier i luften. B i kamp 10.

Bradford City - Port Vale
Bradford har skuffet innledningsvis med 1-0-3 på de fire første. Seieren kom på hjemmebane med 1-0 over Stevenage. De to siste kampene er tapt 0-2 for Torquay og Southend.

Port Vale er kommet bedre i gang. De tapte hjemme for suverene Torqay, men har slått Southend og Bury. Bortetallene er flotte 2-0-0 og 4-1 i målforskjell.

Hjemmelaget har skader på rutinerte Simon Ramsden og Michael Flynn. Jake Speight kom innpå sist og gjorde det så bra at han trolig får fornyet tillit. Langtidsskadde Leon Osborne og Luke Dean er ute enda noen uker.

Port Vale har faktisk skade på manageren Micky Adams, som har operert kneet, men det forventes at han blir å se, sittende for en gangs skyld, på bortelagets benk. Robert Taylor er tilbake fra skade, mens forsvarsspilleren Gareth Owen, Doug Loft og Lewis Haldane er ute, sistnevnte på grunn av innsekt-bitt i ankelen som ga blodforgitftning og bortimot en måned på sykehus.

Disse lagene har møttes både i serie og cup de siste årene, og de siste resultatene på dagens bane har vært 2-2, 0-0, 0-1, 2-0 og 1-0.

Bradford kommer til å vinne mange hjemmekamper denne sesongen, men lite tyder på at formen plutselig skal bli god foran dagens match. Port Vale blir våre favoritter, men vi garderer for en hjemmeseier, da magefølelsen sier at Bradford kan bedre enn hva de har fått vist så langt, og når de først våkner så vinner de. Dristig HB-gardering i kamp 11.

Shrewsbury - Rotherham
Disse lagene er nummer to og tre på tabellen. Shrewsbury har 3-1-0 på de fire første. Man vant også 1-0 borte mot Oldham i League Trophy-cupen på tirsdag, og man står da med 4-1-0 og målforskjell 10-2 i disse fem. I Ligacupen slo man ut Charlton med 4-3 og tapte 1-2 hjemme for Stoke senere.

Rotherham har åpnet meget. 3-1-0 på de fire første de også, men man slipper inn noe flere mål. Man lå under 1-3 mot Cheltenham Town i forrige hjemmekamp i serien, men vant til slutt 6-4. Man slo også Lincoln 1-0 i Football League Trophy, samme lag som man slo 2-1 i den første seriekampen.

Hjemmelaget har noen spillere på skadelisten: Daniel O'Donnell, Nathan Elder og målvakt Ben Smith har alle vært ute en stund og deres fravær medfører ikke rokkeringer i laget. Rotherham kkan ikke bruke Dean Holden i denne kampen, da han er utlånt fra hjemmelaget.

Innbyrdes oppgjør viser at Rotherham aldri har vunnet på Greenhous Meadow. Tilsvarende kamp i fjor endte 2-0.

Her tror vi hjemmebanefordelen blir avgjørende mellom to lag i super form. Det er merkelig at Rotherham aldri har vunnet på dagens bane, kanskje ligger det i bakhodet på enkelte av spillerne. Vi markerer H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 04.09.2010 15:55
1. Carlisle - Swindon H U
2. Oldham - Bristol Rovers H
3. Exeter - Charlton U B
4. Huddersfield - Bournemouth H
5. Tranmere - Peterborough U B
6. Walsall - Colchester H B
7. Notts County - Yeovil H
8. Southampton - Rochdale H
9. Dagenham & Redb - Leyton Orient H U B
10. Southend - Torquay B
11. Bradford City - Port Vale H B
12. Shrewsbury - Rotherham H

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 04.09.2010 15:55
1. Carlisle - Swindon H U B
2. Oldham - Bristol Rovers H U B
3. Exeter - Charlton U B
4. Huddersfield - Bournemouth H
5. Tranmere - Peterborough B
6. Walsall - Colchester H U B
7. Notts County - Yeovil H
8. Southampton - Rochdale H
9. Dagenham & Redb - Leyton Orient H U B
10. Southend - Torquay B
11. Bradford City - Port Vale H U B
12. Shrewsbury - Rotherham H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag