RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tause om dopingskandalen

Foto: EPA/Scanpix
Mediene i Kasakhstan skriver om Alexander Vinokourovs suksess i Tour de France, ikke om dopingskandalen.

Reuters melder onsdag at Alexander Vinokourovs positive dopingtest og Astana-lagets beslutning om å trekke seg fra Tour de France har fått lite oppmerksomhet i offisielle kasakhstanske medier. Bare bloggerne uttrykker sjokk og skuffelse over skandalen.

«Astanas triumf»
Det kasakhstanske sykkelforbundet sa at de var «bekymret» over situasjonen, og la til at det var for tidlig å trekke noen konklusjoner i saken før den 33 år gamle kasakhstanske folkehelten mottar resultatene av B-prøven.

Men nyheten om Vinokourovs bloddoping kom ikke fram i mange lokale aviser.

Ironisk nok hadde i stedet en avis en forsidesak med tittelen «Astanas triumf», som refererte til Vinokourovs suksess tidligere i årets Tour de France.

Suspendert
Alexander Vinokourov testet positivt etter at han vant lørdagens temporitt, og Astana-laget trakk seg fra rittet tirsdag, etter at nyheten sprakk. Vinokourov vant to etapper i årets Tour de France, men var sjanseløs på sammenlagtseieren.

Han er nå blitt suspendert av laget sitt.

Mange i Kasakhstan er stolte av Vinokourov og laget hans, som er sponset av et konsortium av ledende lokale selskaper, spesielt fordi det hurtigvoksende og oljerike landet forsøker å øke sin internasjonale tilstedeværelse.

Fortsatt en helt
De to største nyhetsbyråene i landet, Kasakhstan I Dag og Kazinform, hadde onsdag formiddag ennå ikke kommentert dopingskandalen. Bloggerne var imidlertid ikke redde for å kommentere saken.

«Mange mennesker var stolte av ham, men nå... Det er vanskelig å være stolt av en uærlig idrettsmann», skriver en blogger på det populære forumet bb.ct.kz.

En annen blogger skriver at «Uavhengig av testen... Vinokourov er fortsatt en helt for meg».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere