Gå til sidens hovedinnhold

13 år lang ventetid er over

For lørdag fikk lille Stevenage sin revansje mot stjernene fra Newcastle.

STEVENAGE - NEWCASTLE 3-1:

Datoen var 25. januar 1998 og stedet var Broadhall Way da Stevenage Borough sist tok imot Newcastle i FA-cupen.

Alan Shearer ga gjestene og storfavorittene ledelsen etter tre minutter, men Giuliano Graziolis utligning fire minutter før pause sørget for en historisk omkamp for miniputtene - som den gang spilte utenfor ligasystemet - på St. James' Park ti dager senere.

Heller ikke den gangen viste Stevenage noen respekt, men to mål av Alan Shearer sørget for en knepen 2-1-seier for vertene.

Røk ut etter dommerfeil
Datateknologi viste imidlertid i etterkant at Shearers første mål faktisk aldri var over streken, og i 13 år har den lille klubben knappe fem mil utenfor London måttet leve med hvor nære de egentlig var å sensasjonelt nå femte runde (åttedelsfinale) i den tradisjonsrike turneringen.

Men lørdag var revansjens time kommet, da Newcastle igjen gjestet den lille banen - nå med navnet Lamex Stadium - med en tilskuerkapasitet på 7100 til kamp mot Stevenage.

Denne gangen uten noen Alan Shearer på topp, og med et hjemmelag som til daglig spiller i League Two (det fjerde høyeste liganivået i England), men uten at gjestene var noen mindre favoritter av den grunn.

Men denne gangen skulle det gå riktig galt for Premier League-klubben fra nord, som måtte klare seg uten det skadeplagede spissparet Andy Carroll og Shola Ameobi.

Selvmål
Etter en målløs og nokså innholdsløs førsteomgang, eksploderte hjemmesupporterne på tribunen fem minutter etter hvilen. Høyrekanten Stacy Long skar inn og fyrte av et skudd, som traff uheldige Mike Williamsson.

Ballen skiftet retning og utmanøvrerte gjestenes keeper Tim Krul, og plutselig var vertene i føringen mot de gamle kjenningene.

Mindre jubel ble det ikke da Michael Bostwick satte inn 2-0 fem minutter senere, med et skudd fra 20 meter som snek seg via stolpen og inn. Newcastle var lamslåtte, og om mulig enda mer sensasjonelt var det at tomålsledelsen ikke var ufortjent.

Rødt kort
Og det skulle bli verre for Premier League-klubben: Umiddelbart etter den andre scoringen satte Newcastle-manager Alan Pardew inn Cheik Ismael Tioté. Spilleren fra Elfenbenskysten fikk imidlertid bare tolv minutter på banen før han mottok det direkte røde kortet etter en stygg takling, og oppgaven ble enda verre for gjestene.

Dermed fortsatte Stevenage å føre kampen, og var lenge nærmere 3-0 enn hva Newcastle var en redusering.

Gjestene skapte så godt som ingenting foran mål, men fikk tent et lite håp da Joey Barton dunket inn reduseringen på overtid med et herlig skudd fra nesten 30 meter.

Men Stevenage svarte umiddelbart - vertene spilte seg direkte fram til feltet etter avspark og Peter Winn fikk æren av å punktere kampen med sin 3-1-scoring.

Dermed kan lilleputtene konstatere at de detonerte den største bomben i tredje runde, og Lamex Stadium eksploderte i jubel da dommeren blåste av kampen like etterpå.

Les om de andre cupbombene her: Vaagan Moen måtte gi tapt for Gamst

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken