Gå til sidens hovedinnhold

13 av 18 RBK-baklengs etter grove feil

Kun fem av ballene Rosenborg-målvaktene har sluppet inn i år, skyldes annet enn grove personlige feil. Trønderne har prøvd hele 12 ulike forsvarsfirere.

Godt spill, dårlig press på ballfører, dårlig sikring, følger ikke løp bakfra, dødball, personlige feil. RBK-trener Per Joar Hansen ramser opp de seks grunnene til at det blir baklengsmål. 13 av klubbens 18 baklengs i obligatoriske kamper denne sesongen sorterer under den sjette grunnen - persolige feil.

- Vi kan ikke gardere oss mot personlige feil, og det er heller ikke noe vi kan trene på. Tap i rene dueller, bli passert og at vi ikke er aggressive nok handler i stor grad om konsentrasjon, sier Hansen til Adresseavisen.

På grunn av skader og karantene har den regjerende seriemesteren måtte bruke 12 forskjellige forsvarsfirere i år, grunnet skader og karantene, men det vil ikke Perry unnskylde seg med.

- Vi snakker jo tross alt om voksne, gode spillere som kjenner prinsippene i soneforsvar.

Nå vil trønderne løse feil-problematikken i fellesskap.

- Vi kan ikke legge opp vårt spill etter en eller flere enkeltspillere. Det er et svakhetstegn. Derfor må vi øve enda mer og bedre på det vi har gjort i hele år. Vi er best når vi spiller vårt eget spill, og når vi stoler på egne ferdigheter, sier han.

Søndag spiller Rosenborg borte mot tabelljumbo Odd Grenland. Skiensklubben har kun slått Lerkendal-laget en gang hjemme, og den seieren kom i fjor (3-0).

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken