*Nettavisen* Sport.

13 klare for EM i friidrett

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Men flere har sjansen til å komme med til mesterskapet.

12.06.12 14:26

13 utøvere har sikret seg plass i den norske troppen til EM i friidrett – og flere blir det innen uka er omme.

Fristen for å kvalifisere seg går ut førstkommende søndag. Dagen etter offentliggjør sportssjef Ronny Nilsen navnene på de som får tur til Helsingfors påfølgende uke.

- Det er veldig stor aktivitet på stevnefronten denne uka. Mange utøvere gjør sine siste forsøk på å komme gjennom nåløyet. Framfor alt i Göteborg torsdag kveld og i Tyrvinglekene til helga, opplyser Nilsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

13 udiskutable
De 13 som har EM-krav i boks hittil i sesongen, og som dermed er udiskutable, er:

Sprinterne Jaysuma Saidy Ndure, Ezinne Okparaebo og Folake Akinyemi, Ådne Svahn Dæhlin (800 meter), Ingvill Måkestad Bovim og Henrik Ingebrigtsen (1500 meter), Sindre Buraas (5000 meter), Christina Vukicevic (100 meter hekk), Tonje Angelsen (høyde), Margrethe Renstrøm (lengde), Andreas Thorkildsen (spyd) og sleggeduoen Eivind Henriksen og Mona Holm Solberg.

I tillegg var det 11 utøvere som klarte kravet i sine respektive øvelser i fjor. De må bekrefte form inn mot EM for å komme med.

- Det er åpning for flere av disse, avhengig av nivået de er på i år, sier Ronny Nilsen.

Mange i vannskorpa
De som ligger best an i øyeblikket i denne gruppa er Thomas Solberg Eide (1500 meter), Stine Tomb (400 meter hekk), Isabelle Pedersen (100 meter hekk), Øyunn Grindem (høyde), Cathrine Larsåsen (stav) og Ida Marcussen (sjukamp).

Tre som normalt hadde vært «bankers» er hinderløperen Bjørnar Ustad Kristensen samt de to langdistanseløperne Sondre Nordstad Moen og Karoline Bjerkeli Grøvdal. De har vært ute med skade, men kan komme til å gjøre et siste forsøk innen fristen.

Det er også anledning til å melde på utøvere som ligger tett oppunder kravet. Det kan bli redningen for hekkeløperne Vladimir Vukicevic og Øyvind Strømmen Kjerpeset.

Mellom 20 og 25
Andre utøvere som kjemper hardt for å klare kravene i tolvte time er Thomas Roth (800 meter), Stine Kufaas (høyde), diskoskasterne Fredrik Amundgård, Gaute Myklebust og Grete Etholm samt sleggekasteren Steffen Nerdal.

Dermed ender det totale antallet EM-deltakere trolig mellom 20 og 25. Rekorden på 36 fra Barcelona i 2010 er følgelig ikke i fare.

Men da inneholdt troppen fire maratonløpere og en kappgjenger. Denne gang handler det bare om baneøvelser. Sist hadde Norge dessuten med stafettlag på 4x100 meter både for menn og kvinner, men det er ikke aktuelt i år. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.