LONDON (Nettavisen): Mange vil kanskje huske fotballkortene fra 1977/78-sesongen, da George Best i Fulham-drakten hadde æren av å være på kort nummer én i fotballkortene fra Topps Chewing Gum.

Glissent trofékabinett
Slike «utmerkelser» gikk vanligvis til den beste spilleren i en av toppklubbene, noe som Fulham så langt fra var på den tiden. George Best spilte bare 42 kamper for London-laget i daværende andredivisjon, og det er ofte blant de nest beste Fulham har vært. Riktignok er klubben den eldste av de eksisterende, profesjonelle lagene i London. Stiftet allerede i 1879 er trofékabinettet likevel like glissent som på tribunene på Alfheim:

De to mest prestisjefulle trofeene i nevnte skap er London West Cup (vunnet i 1886) og Intertotocupen (2002), og stort annet har ikke London-laget å vise fram til fotograferende japanere. Faktisk har The Cottagers aldri vunnet toppdivisjonen, aldri vunnet FA-cupen, aldri vunnet ligacupen – eller vært i nærheten av en (ordentlig) europacuptittel

Nå kan det snu:

- Vi er i førersetet
Torsdag spiller Fulham returkampen mot Hamburger SV i semifinalen av Europa League, med et strålende utgangspunkt. 0-0 i Tyskland i forrige uke og med hjemmekamp mot et kriserammet Hamburg som har sparket treneren siden den første kampen.

- Hamburg er et tøft hinder, men det er klart vi er i førersetet, innrømmer Erik Nevland.

Nettavisen har møtt Fulham-spissen i London mens de siste planene legges før det som er Fulhams største kamp i historien. Selv om rogalendingen startet den forrige seriekampen – og scoret – er det lite som tyder på at han får sjansen på ny i kveldens kamp, men det plager ikke 32-åringen.

- Kanskje er det ikke så dumt å være spiss og innbytter i returoppgjøret når man har med seg 0-0 fra bortekampen.

- Alle muligheter til å vinne hele suppa
Nevland kan nemlig fort bli nøkkelen i Fulhams sensasjonelle jakt på edle, europeiske sølvvarer. Dette er faktisk kun andre gangen at London-laget er med i en av europacupene, og at de nå har en halv fot i finalen allerede er mer enn hva de mest ihuga supporterne hadde tørt å tro før årets sesong.

- Folk er veldig avslappet, men jeg merker at det er en voldsom positivitet i laget for tida.

- Vi har alle tiders sjanse til å vinne hele suppa nå, sier Nevland til Nettavisen.

Fulham i Europa-toppen
Han føler seg nemlig veldig trygg på det Fulham presterer for tida:

- Vi er blant de beste lagene i Europa nå, det ser man ut fra de prestasjonene vi har hatt, og at vi er kommet så langt i turneringen.

At man på veien har slått ut Shakhtar Donetsk (fjorårets vinner), Juventus og Wolfsburg (tysk seriemester i 2009) betyr at Fulham-spissen definitivt har et poeng – selv om Premier League-innsatsen den siste tida ikke akkurat antyder at Fulham er i Europa-toppen. Kun én ligaseier de siste to månedene er beholdningen, noe som betyr at The Cottagers har falt ned til en tolvteplass på tabellen.

- Det var bra vi tok en del poeng i begynnelsen av sesongen. Dermed har det vært lettere å kunne fokusere på Europa League den siste tiden – og det har jo fungert bra, sier 32-åringen med et lurt smil.

Hyller Hodgson
Selv innrømmer Nevland at han nesten må klype seg i armen over det eventyret Fulham nå er med på.

- Da jeg kom hit for drøyt to år siden, så kjempet vi en kamp for å overleve – og klarte det først i den siste serierunden.

- Det var lite som tydet på at vi skulle slåss om europeiske medaljer den gangen, men Roy (Hodgson) har bygget oss opp, hentet inn rette spillere, sikret stabilitet i klubben og fått oss til å tro på dette.

I kveld klokken 21.05 ser du om troen kan sende Fulham til finalen. Kampen følger du her i vårt livesystem eller på Viasat Fotball.