RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proff med helikopter og kubaner

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)
Etter ett år i Spania har Håvard Tvedten kjøpt seg helikopter og fått en kubansk lagkamerat.

For ett år siden ankom Håvard Tvedten Spania uten å vite så veldig mye om hva han gikk til. Ciudad de Logroño var nyopprykket til den spanske toppserien og få levnet dem store muligheter til å overleve.

Stor interesse
Men med et solid økonomisk fundament og en by sultefôret på toppidrett, begynte etter hvert brikkene å falle på plass.

Det nærmer seg 20 år siden Quique Setien styrte byens fotballstolthet til en sjuendeplass i Primera Division. Nå er midtbaneeleganten trener for Club Deportivo Logroñes.

Med fotballaget i sportslig dvale, er håndballinteressen vekket i byen i vindistriktet Rioja. Fulle tribuner er nærmest en selvfølge i Palacio de Deportes de La Rioja. Selv på trening er interessen stor.

- Det er to TV-team og fem pressefotografer på hver trening, så det er stor interesse, forklarer Tvedten til Nettavisen.

Publikumshelt
Stordabuen innrømmer at han tok en sjanse da han dro dit. Etter et svakt EM med landslaget var ikke tilbudene mange. Han ønsket å prøve noe nytt etter fire sesonger i danske Aalborg.

Men etter at klubben overlevde debutsesongen i Liga Asobal, ser fremtiden lys ut.

- Du kan si det var litt flaks, sier han om klubbvalget.

Tvedtens første sesong i spansk håndball gikk over all forventning. Med 200 mål hadde han bare Davor Cutura og Eduardo Coelho foran seg på toppscorerlistene i den spanske toppserien. Han ble den første nordmannen som nådde 200 mål i Spania. Kristian Kjellings personlige rekord er 184.

«El Rubio» ble den store publikumshelten med sitt hvite smil og enorme skuddregister.

Solide forsterkninger
Nå gleder han seg til å komme i gang med en ny sesong. Denne sesongen skal man ikke slåss mot nedrykk.

- Vi har i hvert fall rustet opp, samtidig som man har beholdt dem man ville beholde. Det ser bra ut. Det er ingen tvil om at man har kjøpt inn for å komme høyere på tabellen, mener kantspilleren.

Da tenker han i første rekke på duoen Julio Fis og Ion Belaustegui, som er leid inn fra storlaget Ciudad Real.

- Vi håper på å kvalifisere oss for Copa del Rey. Da må vi være blant de åtte beste til jul. Det tror jeg også er realistisk, mener Tvedten.

Og nettopp Julio Fis blir spennende å følge.

- Skyter på alt som rører seg
Eksil-kubaneren banket inn mål etter mål for Valladolid frem til Ciudad Real hentet ham i 2005. Skadeproblemer gjorde det vanskelig for ham å få tillit blant stjernene i klubben. Nå skal han skyte på seg selvtillit i Logroño. Som om det skulle være behov for så mye mer av det.

- Han spurte meg om hvor mange mål jeg scoret sist sesong. Jeg svarte at jeg scoret 200. Da svarte han at det gjør jeg ikke denne sesongen. Han skulle score 220, ler Tvedten.

- Det tegner til at det blir færre skudd på meg denne sesongen. Han skyter på alt som rører seg, fortsetter han.

Tvedten tror ikke han følger opp de 200 målene fra debutsesongen. Til det er laget blitt for godt. Både Fis og Belaustegui kommer til å ta sin del av scoringsansvaret.

- Det skal nok litt til å klare det. Det er flere som skal fyre av litt i år. Men det er ikke noe mål for meg å score 200 mål. Jeg ønsker å spille en god sesong og være jevnt god hele tiden, forklarer han.

«Piloten fra Pamplona»
Selv har han ikke fått en optimal oppladning til sesongen. Strekkskaden han pådro seg mot slutten av forrige sesong har ikke blitt helt bra og har hindret ham i å trene for fullt. Men de siste ukene har han vært med for full maskin.

- Jeg har trent bra og kjenner mindre og mindre til skaden. Men det er viktig å være forsiktig, sier Tvedten.

Samboer Guro Fostervold gjorde i sommer comeback i TV 2 Sporten, og er nå hjemme i Norge hver fjerde uke. For å få tiden til å gå i ensomme stunder realiserte 29-åringen en liten guttedrøm; Han kjøpte seg et fjernstyrt helikopter. Men gleden varte bare til han tok det med seg på besøk til Kristian Kjelling.

- Han ødela det. Kristian kjørte det inn i et gjerde så splintene føk alle veier. Men han har lovet å kjøpe et nytt til meg og da vil jeg ha et som går på bensin, smiler Tvedten.

- Og da skal jeg holde meg langt unna piloten fra Pamplona, ler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere