Gå til sidens hovedinnhold

14 poeng skiller disse to gutta

Det går mot en dramatisk avslutning av årets Formel 1-sirkus.

Rubens Barichello gikk søndag til topps i Italias Grand Prix på Monza-banen. Brasilianeren vant foran lagkamerat Jenson Button, mens Kimi Räikkönen ble nummer tre.

Dette var veteranens andre seier for sesongen, og 11. totalt i karrieren. Sammenlagtleder Button tok sin første pallplassering på seks løp.

Briten endte opp 2,8 sekunder bak Barichello i mål. Når bare fire løp gjenstår er det bare 14 poeng som skiller de to Brawn-førerne i toppen.

Button har totalt 80 poeng, mens Barichello følger med 66. Den tyske Red Bull-føreren Sebastien Vettel følger på tredjeplass i sammendraget med totalt 54 poeng.

Fjerdemann i sammendraget, Mark Webber, kjørte ut søndag. Australieren var involvert i en krasj med Robert Kubica, og tapte dermed terreng til førerne foran.

- Det så ut som et uhell. Han kom på innsiden av mitt venstre hjul, og jeg så ham ikke. Det var kontakt mellom bilene, og jeg ble kastet opp i luften. Heldigvis ble ikke bilen alvorlig skadet, sier Webber om krasjen til BBC Radio ifølge Reuters.

- Jeg har ikke tatt poeng på de tre siste løpene. Jeg kommer til å slite om jeg ikke får poeng snart. Men jeg har fortsatt sjansen, så det er bare å fortsette å kjøre på.

Lewis Hamilton var raskest i kvalifiseringen, men den tidligere verdensmesteren kjørte ut på siste runde, og er nå helt ute av kampen om å vinne årets VM.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken