RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1401 dagers ventetid er over for Hegle Svendsen

Foto: Vegard Grøtt (NTB / Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er en deilig følelse.

Emil Hegle Svendsen gikk ut i tet på søndagens jaktstart i skiskyting i Ruhpolding.

Og trønderen så seg aldri tilbake.

28-åringen smalt ned 20 av 20 blinker og hadde god fart i sporet. Dermed var det ingen som maktet å tukte Hegle Svendsen, som tok sin 35. verdenscupseier i skiskyting.

1401 dager
- Dette er et skritt nærmere Raphaël Poirée (franskmannen har 44. verdenscupseiere red.anm.) og et skritt nærmere en fantastisk OL-form, utbryter NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith i det Hegle Svendsen passerte mållinjen.

Det var 1401 dager siden forrige gang Emil Hegle Svendsen skøyt 20 treff, ifølge NRKs ekspertkommentator Ola Lunde. Slovenske Jakov Fak ble nummer to, 22,7 sekunder bak nordmannen, mens russiske Evgeniy Garanichev tok tredjeplassen.

- Det er en deilig følelse. Det var nesten overraskende at kroppen fungerte så bra i dag, etter at jeg var i kjelleren i går, men kroppen fungerte nesten bedre i dag, sier Hegle Svendsen.

LES OGSÅ:- Ting går i riktig retning før OL

Kanonløp av Bø
Tarjei Bø gikk også en fantastisk jaktstart. Med startnummer 37 smalt også han ned 20 blinker og gikk seg opp til en sjetteplass, med kun 7,4 sekunder opp til pallen.

- Deilig opplevelse. 20 treff er sjelden vare. Jeg var skuffet etter i går og ville vise at jeg kunne være litt sjef jeg også, sier en meget fornøyd Tarjei Bø til NRK.

Lillebror Johannes Thingnes Bø gikk ut som nummer åtte, men fikk det tungt på standplass med totalt seks strafferunder. 20-åringen ble til slutt nummer 18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere