RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens 50 største fotballtalenter

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
En Rosenborg-spiller er med på World Soccers eksklusive liste.

Fotballmagasinet World Soccer er verdens mest anerkjente og respekterte blad innen sitt fag. I sitt november-nummer presenterer World Soccer det bladet mener er verdens 50 største fotballtalenter.

På den listen finner vi Rosenborgs Abdou Razack Traoré.

18-åringen omtales som en «ekstremt livlig ving som med sitt lave tyngdepunkt og rike utvalg av ferdigheter og lagmoral gjør ham til en fryktet motspiller».

Den urangerte listen inneholder ellers allerede berømte spillere som Micah Richards fra Manchester City, Theo Walcott fra Arsenal, Sergio Aguero fra Atletico Madrid og Giovani dos Santos fra Barcelona.

- En stor ære
Da Nettavisen forteller Traoré at han står på World Soccers eksklusive liste reagerer han slik:

- Wow!!

- Hva synes du om det?

- Det er en stor ære for meg, sier Abdou Razack Traoré til Nettavisen.

- Jeg er en ung spiller som får lov til å spille i Champions League for Rosenborg. Det føles veldig godt å være med på den listen. Det gjør meg veldig glad, fordi en av mine drømmer er nettopp det å spille i Champions League - en annen er å bli blant verdens beste spillere, fortsetter han.

- Du er nevnt i samme åndedrag med Theo Walcott, Fran Merida og Alexandre Pato. Er du overrasket?

- Egentlig ikke. Det er ting som dette jeg trener hardt for hver eneste dag. Jeg jobber hardt for å spille i førsteelleveren hver uke og dette er noe jeg vil få til. Jeg jobber hardt for å bli lagt merke til også i Rosenborg, svarer han.

- Du blir beskrevet som en livlig ving med et rikt utvalg av ferdigheter. Hva synes du om det?

- Det gjør meg veldig glad. Jeg må kjøpe det bladet så snart som mulig, sier Traoré med en stort glis.

Reiste hjemmefra som 15-åring
Abdou Razack Traoré forlot Elfenbenskysten allerede som 15-åring for å utvikle seg som fotballspiller. Ferden gikk fra fotballakademiet Exellance i Abidjan, til Marokko og klubben Raja Casablanca. Etter et par år i den klubben tok han et enda større skritt; til Norge og Rosenborg.

- Det er kjempeflott å jobbe med en gutt med så godt humør. Han er veldig modig og uredd både på og utenfor banen. En skal huske på at han kun er 18 år og allerede har etablert seg i en helt ny del av verden, sa daværende Rosenborg-trener Knut Tørum til Nettavisen tidligere i høst.

Traoré er under kontrakt med Rosenborg fram til 2010. Det er vel ikke urimelig å tro at han blir solgt før den tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere