RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal VIF bli best i Norden

(TV 2)
Sist oppdatert:
Innen 2013 skal Vålerenga være ledende i Norden. Se hvordan her.

VALLHALL (Nettavisen): Det var mange smilende Vålerenga-ansikter som møtte pressen i Vallhall tirsdag ettermiddag. Endelig ble det offisielt bekreftet at Martin Andresen er mannen som skal lede Vålerenga-skuta de neste tre årene. Som trener. Som spiller.

Men den tidligere Brann-spillerens underskrift er bare en liten del av Oslo-klubbens gigantiske satsing.

LES OGSÅ: - Den ultimate utfordringen

Fredriksen med 25 mill.
- Å ta over Vålerenga er den ultimate utfordring. Vi skal skape en storklubb, sa klubbens nye spillende manager under tirsdagens pressekonferanse.

Og at laget fra Oslos østkant skal satse, er hevet over enhver tvil. NA24 skriver at storsatsingen innbefatter mellom 40 og 50 millioner kroner til Osloklubben. Av dette stiller John Fredriksen opp med rundt halvparten, eller cirka 25 millioner kroner.

Les også: Freddy-millioner til VIF

Resten av investorene som stiller opp, skal være de eksisterende aksjonærene i fotballklubbens investeringsselskap.

- En spydspiss
I 2010 skal Vålerenga ha Norges beste fotball-lag. I 2013 skal de være ledende i Norden. Og om ikke det skulle være nok: De skal også bite fra seg i internasjonale turneringer.

Men den nyansatte Vålerenga-manageren vil ikke alene ha ansvaret for de sportslige resultatene. Med seg får han et omfattende støtteapparat - slik at ikke tiden som leder skal få konsekvenser for Andresens spillerkarriere.

Det betyr blant annet at han får med seg en trener som skal ha ansvaret for kampledelsen - og én som tar kontrollen på treningsfeltet. I tillegg får han med seg en spillerutvikler, med ansvar for drilling av offensive og defensive ferdigheter. En keepertrener og én fysisk trener inngår også i planen.

- Systemet fungerer, men vi trenger en spydspiss. Og den spydspissen heter Martin Andresen, sier lederen for VIFs elitestyre, Raymond Johansen, til Nettavisen.

- Kjempesatsing på talenter
For å kunne skape et topplag, er man naturligvis avhengig av gode fotballspillere. Men Vålerengas plan innebærer ikke at man skal kjøpe spillere i hytt og pine.

- Det vi har sett tidligere er ingenting annet enn mangel på strategi. I framtiden skal vi være sikre på at de vi henter faktisk løfter klubben. Men viktigst av alt er den måten vi kommer til å satse på talentutvikling, forteller Raymond Johansen til Nettavisen, før han utdyper:

Den økte talentutviklingen innebærer blant annet bedring av treningsfaciliteter, undervarme og individuell oppfølging. Men det stopper ikke der:

- La oss ta 13-årslaget vårt som eksempel. Tradisjonelt møter de liten motstand innenfor Norges grenser - sett bort fra enkelte kamper i Norway Cup. Derfor vil vi bruke penger på internasjonale turneringer, som vil gi de unge matching på et mye høyere nivå, sier han.

- Jeg tar ut laget
Martin Andresen selv tror ikke trenergjerningen vil gå ut over prestasjonene på banen.

- Jeg skal spille bra i tre år - minst. Personlig håper jeg å kunne spille bedre enn jeg noen gang tidligere har gjort. Og nå har vi jo også gjort det slik at andre tar over når jeg er borte på landslagsoppdrag og så videre, sier han.

- Hvem i trenerteamet tar ut laget?

- Det er det jeg som gjør.

Storsatsingen innebærer at Vålerenga skal:

- Bli ledende i Norden innen 2013, unike i Europa på samme tid.
- Hevde seg stabilt i toppen innen 2010.
- Jevnlig delta i europeiske gruppespill.
- Ha spillere på alle aldersbestemte landslag
- Ha spillere på skandinaviske a-landslag til enhver tid.
- Utvikle et enorm speiderapparat.
- Bli ledende på teknologi og talentutvikling.
- Bli best i Norden på SFO (Skolefritidsordninger), toppidrettsgymnas og akademi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere