RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åring slo Usain Bolt-rekord


REKORDGUTTEN: 15 år gamle Christopher Taylor feirer seieren på 400m i U18-VM i Cali i Colombia natt til lørdag norsk tid. Vinnertiden er ny verdensrekord for 15-åringer og ny juniorrekord i Jamaica.
REKORDGUTTEN: 15 år gamle Christopher Taylor feirer seieren på 400m i U18-VM i Cali i Colombia natt til lørdag norsk tid. Vinnertiden er ny verdensrekord for 15-åringer og ny juniorrekord i Jamaica. Foto: Buda Mendes (Getty Images for IAAF)
Sist oppdatert:
Jamaicansk supertalent blir bare bedre og bedre.

Jamaicanske Christopher Taylor (15 år og 9 måneder) stilte til start som den yngste i feltet, men det hindret ham ikke i å parkere konkurrentene under finalen på 400m under U18-VM i Colombia fredag kveld.

Vinnertiden på 45.27 er ny verdensrekord for 15-åringer, og samtidig ny jamaicansk U20-rekord - tidligere holdt av Usain Bolt (da 16 år gammel) - en forbedring av rekorden med 8 hundredeler. Taylor hadde selv den gamle verdensrekorden, med tiden 45.55.

15-åringen seilte opp som den store favoritten før finalen, etter at han allerede i semifinalen slo rekordene, da han løp inn til 45.30.

- Det var et tungt løp i dag, de andre gutta var veldig sterke, sier Taylor til IAAF.

Ett år eldre Josephus Lyles fra USA løp inn til sølv med tiden 45.46, og like gamle Keshun Reed fra USA tok bronse på 45.96.

Se rekordløpet til Christopher Taylor under bildet:

Christopher Taylor (midten) løper inn til seier foran Josephus Lyles (t.v).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere