RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1500 på turnfest i Oslo

Sist oppdatert:
1500 turnere deltok da Oslo Turnforening feiret søndag sitt 150 årsjubileum på Bislett søndag.

BISLETT STADION (TV 2 Nettavisen):

«Takk for at vi fikk dispensasjon til å låne Bislett før det formelt er overlatt til Oslo Kommune», sa Oslo Turnforenings leder Erik Gran i sin åpningstale foran 1500 turnere og 3.000-4.000 tilskuere på Bislett søndag.

- Bislett stadion overleveres formelt den 1. desember. Vi må bare takke byggherren for at vi fikk låne stadion. Oslo Idrettskrets var også svært velvillige til vårt stevne, sier Oslo Turnforenings driftsjef Bjørn Haavik til TV 2 Nettavisen.

Stilte bankgaranti
Vålerenga og Lyn sier begge nei til å bruke Bislett. Det må da være en perfekt arena for friidrett og turn?

- Du må ikke sammenlikne med fotball. Det er elite. Dette er en massekretsmønstring særlig for barn. Vi har vårt eget hjemsted i Haslehallen, der vi arrangerte grillparty og turnoppvisning søndag, sier Haavik.

Hvor mye betaler dere for å leie Bislett stadion?

- Vi har stilt en bankgaranti, sier Haavik.

3400 medlemmer
Oslo Turnforening har sterke og lange bånd til Bislett. De arrangerte sitt første kretsturnstevne på Bislett i 1923 - året etter åpningen av gamle Bislett.

I 2005 har Oslo Turnforening 3400 medlemmer - noe som gjør dem til den største foreningen i Norge. På Bislett hadde arrangøren invitert 1500 turnere fra hele stor-Oslo. Det var også en liten tropp fra Stavanger til stede.

Selv om det var primært et breddestevne, fikk også de frammøtte tilskuerne se flere lovende norske turnere gjøre araber flikk flakk og andre elementer fra eliteturnens verden.

PS! Bare så det er nevnt helt til slutt: Oslo Turnforening 150 årsdag var 13. april. Festen ble utsatt siden de ønsket et ferdigstilt Bislett før de kunne feire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere