Gå til sidens hovedinnhold

16.000 hyllet Super-Ray

- Dette er stort for en enkel kar fra Greåker, sa Raymond Kvisvik etter å ha tatt avskjed med Brann og Bergen.

BRANN-HAM KAM 2-0:

BERGEN (TV 2 Nettavisen): ”Branns beste spiller siden Kniksen!” Det var karakteristikken Bergens-musikeren og Brann-patrioten Eduardo ”Doddo” Andersen ga den avtroppende Brann-helten i pausen av søndagens kamp mot Ham-Kam. Etter seks år det tydelig at Greåker-karen har klart å spille seg langt inn i de bergenske fotballhjertene.

- Det er et stort kompliment, sier den kommende Fredrikstad-spilleren selv, etter å ha blitt hyllet av 16.000 bergensere etter kampslutt. Publikum stod igjen i langt tid for å hylle Kvisvik, som løp æresrunde både en og to ganger, med klump i halsen og Brann-skjerf over hodet.

Stort og vemodig
Kvisvik selv hadde vanskelig for å sette ord på hvordan avskjeden føltes.

- Det er klart at det er stort, og samtidig veldig vemodig. Jeg kommer til å savne miljøet, spillerne og hele apparatet rundt Brann, og selvsagt supporterne. Bergen har blitt en del av meg i løpet av denne tiden, sier han.

Nå venter trygge kår i Fredrikstad, med familien i nærheten. 30-åringen ser frem til å begynne på den nye tilværelsen, men utelukker ikke at han kan komme til å spille for Brann igjen.

- Jeg ser ikke bort fra det. Vi får se om noen år. Jeg har i alle fall ikke hemmelig nummer, sier han.

Vil savne ham
Det er ett år siden Kvisvik fortalte sin trener Mons Ivar Mjelde at han ønsket seg bort fra klubben. Søndag var dagen kommet da det var på tide å ta farvel med mannen som løftet Brann ut av en hengemyr for seks år siden.

- Jeg kommer til å savne ham. Det blir selvfølgelig vanskelig å erstatte Raymond både som spiller og person. Han har vært arkitekten bak mye av vårt offensive spill, sier treneren.

Og legger til:

- Raymond oppdaget litt for sent at han var en spiller av internasjonal toppklasse dersom han bare kom seg i god fysisk form. I det siste har fysikken hans vært veldig bra, sier Mjelde.

Komplimentene haglet
Komplimentene har haglet mot Brann-spilleren etter en solid vårsesong. Et av de største fikk han etter en kamp han ikke hadde spilt.

- Pesen (gammel Brann-stjerne) kom bort til meg etter en kamp hvor jeg ikke hadde vært på banen og sa at ”Jeg visste ikke at du betydde så mye for Brann”. Brann hadde spilt dårlig og tapt. Det er kanskje det beste komplimentet jeg har fått, sier Kvisvik selv.

HTML EMBED
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken