RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix / Ap / Marko Drobnjakovic

16 års medaljetørke er over

Sist oppdatert:
Endelig tok Danmark medalje i håndball-VM.

Danmark slo Polen 30-26 i bronsekampen i håndball-VM for kvinner og tok sin første mesterskapsmedalje siden EM i 2004.

I VM var det første danske medalje på 16 år.

– Jeg synes vi gjorde en god turnering, selv om det var litt opp og ned, sa landslagssjef Jan Pytlick til DR1. For Pytlick var det første seier i en bronsekamp etter fire fjerdeplasser.

Danmark kom til kampen som favoritt mot et polsk lag som overrasket stort ved å ta seg helt til semifinale i VM, men etter en god start og ledelse 5-2 gikk det i stå for danskene. Polen vendte kampen og ledet 15-12 ved pause.

– Polen fikk for mange enkle mål i starten, men vi fikk justert forsvaret. Vi vant fordi vi trodde på det. Vi fortsatte å prøve, og til slutt fikk vi i gang angrepsspillet, sa Pytlick.

Særlig Kristina Kristiansen tok ansvar da Danmark vendte kampen i annen omgang. Hun endte med 10 scoringer på 13 skudd, og til slutt ble seieren klar.

Kim Rasmussen, en av de mange danske trenerne i håndball-VM, måtte dermed innse at han ikke greide å løfte sitt polske lag helt til medalje. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere