Gå til sidens hovedinnhold

16 mål igjen til pappa

Pappa Truls var svært stolt da Ruben Yttergård Jensen avgjorde kampen mot HamKam.

TROMSØ-HAMKAM 2-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Etter å ha stanget mot HamKam-forsvaret i en hel omgang uten å få uttelling, dukket 20-åringen Ruben Yttergård Jenssen opp og avgjorde for Tromsø i sluttminuttene.

Målet var hans første scoring i Tippeligaen, og da han etterpå skulle forklare hva som skjedde, var han nøye med å gi honnør til andre – nærmest hele laget var ifølge ham selv involvert i scoringen.

Raus med rosen
– Det var i alle fall alt annet enn en enkeltmannsprestasjon. Jeg har jo ikke sett TV-bildene, men tror det begynner med et nydelig forspill av Tom Høgli og en fantastisk flikk av Adriano Munoz. Så gjør Sigurd Rushfeldt en kjempeinnsats ved å dra med seg midtstopperne til Hamkam. Da så jeg åpningen, og jeg så at keeper Ivar Rønningen var dekket. Da prøvde jeg å skyte sånn som jeg har lært av Morten Moldskred, smiler unggutten.

– Et vakkert mål, med andre ord?

– Ja! Jeg tror målet var ganske pent, men må vel innrømme at feiringen min etterpå var ganske teit, sier Jenssen, som etterpå fikk varme og stolte omfavnelser av «senior», pappa Truls Jenssen, som i dag er toppspillerutvikler i klubben.

16 igjen til pappa
– Han ga meg en god klem og smilte bredt. Men smile gjør jo pappa stort sett hele tiden, mener «junior» – som i oppveksten er blitt fôret med farens opplevelser fra karrieren som aktiv: Det var Truls Jenssen som scoret Tromsøs aller første toppseriescoring (på Gjemselund mot Kongsvinger 1. mai 1986) – nå har sønnen scoret det foreløpig siste.

– Jeg skal ikke påstå at han har mast og messet om cupfinalen 1986 og alt det andre han selv har opplevd som spiller. Men han har fortalt fordi jeg selv har vært interessert, og har bedt ham om å fortelle. Og han har jo veldig kontroll på sin egen statistikk. Jeg vet at jeg nå har 16 scoringer igjen før jeg er på hans nivå, sier matchvinneren.

253754

Rørt «senior»
«Senior» selv innrømmer at det ble et følelsesladd øyeblikk å se avkommet bli matchvinner i en kamp som lenge så ut til å ende med poengdeling.

– Jeg kan jo ikke lyve meg fra at jeg befinner meg i en dobbeltrolle, som far og spillerutvikler. Men jeg synes dette er en strålende dag av flere grunner. Det er jo helt perfekt at vi – og da mener jeg vi som klubb – får frem egne talenter som kan avgjøre toppseriekamper. I kveld vant dessuten Alta borte mot Hødd, og matchvinner var vår utleide spiller Vegard Braathen (21). Og forrige helg fikk Bjørn Lidin Hansen (19) sin tippeligadebut, oppsummerer Truls Jenssen, langt på vei i tråd med Arne Scheies udødelig ord «en fin dag for fotball».

Dermed har både far og sønn en gang for alle lagt bak seg tankene om hva som kunne ha skjedd om Ruben hadde takket jeg til profftilbudet fra belgiske Standard Liege. I stedet frister muligheten for å oppnå medalje i den norske Tippeligaen med Tromsø.

Satser på medalje
– Om medalje er et realistisk mål? Jeg tror ikke du finner noen i garderoben vår som synes det er noen gode grunner til å sikte oss inn på en målsetting som er noe dårligere enn den plasseringen vi har i dag, sier matchvinneren.

Han håper å få være med på et lite eventyr – og han håper på mye spilletid. Det fikk han lite av i innledningen av sesongen, og etter å ha spilt tre kamper på rad fra start, måtte han også i hjemmemøtet med HamKam starte på benken.

– Er Ruben blitt «matchet» forsiktig, trener Steinar Nilsen?

– Nei! Ruben har blitt «matchet» helt riktig og fornuftig. Han har fått så mye spilletid som han har fortjent, og han vet at når han nå har fått spille forholdsvis mye i det siste, så er det fordi han har vært god nok. At han startet kampen mot HamKam på benken, har sammenheng med at jeg ønsker å holde Joel Lindpere i gang også, å sørge for at konkurransen mellom de to er levende og reell, sier han.

Mange profiler
– Er Ruben Yttergård Jenssen den nye profilen til Tromsø – slik for eksempel Morten Moldskred, Lars Iver Strand og Morten Gamst Pedersen har blitt det?

– Vi har mange profiler i denne klubben, og Ruben kan bli en veldig god fotballspiller hvis han vil. Han har spilt godt i det siste, og kampen i dag er en ny bekreftelse. Men ingen av oss har grunn til å miste hodet av scoringen hans i dag. Han har fortsatt mye jobb å gjøre, sier Nilsen.

Det er det flere som har, for det var så vidt båten bar for Tromsø i oppgjøret mot bunnlaget fra Hamar: Den forløsende scoringen kom helt på tampen – etter at HamKam tok ledelsen allerede etter åtte minutter av kampen.

– Vi avgjør kampen sent, men vinner jo fortjent. Det mest gledelige for meg, var at vi skaper så mange – og så store – sjanser som vi gjør, sier Nilsen.

Like fornøyd var ikke hans kollega Arne Erlandsen.

– Det er ergerlig at vi ikke makter å stå distansen bedre enn vi gjør. Tromsø løper mer enn vi gjør, derfor vinner de til slutt fortjent.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto