*Nettavisen* Sport.

1680 dager uten tap

Foto: AFP/Scanpix

Er Manchester United uslåelige på hjemmebane i Mesterligaen?

01.10.09 07:37

MAN UNITED – WOLFSBURG 2-1:

1680 dager.

Dette er det utrolige antallet dager Manchester United nå har gått uten å tape hjemme i Mesterligaen.

Selv ikke de regjerende tyske seriemesterne Wolfsburg kunne gjøre noe med den imponerende rekken, til tross for at de leverte hederlig innsats på Old Trafford.

De gikk nemlig respektløst til verks, og sjokkerte hjemmepublikummet da de tok ledelsen ved Edin Dzeko etter 56 minutter. De engelske mesterne måtte dermed grave dypt for å sikre seg sin andre strake seier i årets gruppespill, men et litt heldig Ryan Giggs-mål, og en perlescoring av Michael Carrick snudde kampen i hjemmelagets favør. Gjestene kunne likevel gå av banen med hodet hevet.

Åpnet respektløst
Wolfsburg gikk hardt ut fra start, og allerede etter fem minutter fikk Christian Gentner en god sjanse. Vingen fikk ballen fra Grafite, men avsluttet rett på keeper.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Men ikke uventet så var det hjemmelaget som tok mer og mer over utover i omgangen. Uniteds første store sjanse i kampen kom etter 26 minutter. Dimitar Berbatov og Antonio Valencia kombinerte glimrende, før sistnevnte avsluttet en meter utenfor alene med keeper.

Berbatov ble for øvrig byttet inn for en usynelig Michael owen allerede etter 20 minutter.

Les også:Owen ute i tre uker

Mye Berbatov
Minutter senere var den samme Berbatov involvert i en ny sjanse. Denne gangen spilte han fram til Michael Carrick, men heller ikke midtbanemannen klarte å overliste keeper Diego Benaglio.

Før dommeren fikk blåst av for de første 45 minuttene rakk Berbatov også å komme til en brukbar avslutning selv. Godt spill av Wayne Rooney og Ryan Giggs i forkant ga bulgareren muligheten på bakerste stolpe, men den tidligere Tottenham-mannen var litt for sent ute, og satte ballen over.

Dermed sto det målløst til hvilen.

Sjokkerte United
I andre omgang skulle det bli mer nettsus å glede seg over, og det var Wolfsburg som først fikk hull på byllen. Tyskerens storscorer, Edin Dzeko, fikk hode på en chip mot bakerste stolpe, og headet ballen kontant i mål bak en utspilt Tomasz Kuszczak i United-buret. En sjokkledelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Men United mistet ikke motet av den grunn, og bare tre minutter senere sørget Ryan Giggs for balanse i regnskapet. Anderson ble felt på rundt 18 meter, og waliseren tok ansvar for frisparket. Skuddet gikk via muren, forandret retning, og trillet inn i Wolfsburg-målvaktens keeperhjørne.

Utligningen til tross, et uavgjortresultat ville være en meget bra prestasjon av tyskerne, men det var bare et problem, det var fortsatt over 30 minutter igjen å spille på Old Trafford.

Og akkurat det hadde også Michael Carrick fått med seg. Drøye ti minutter før full tid fikk han ballen fra Ryan Giggs, og banket den i lengste kryss fra rundt 18 meters hold.

Etter dette drepte United kampen, og rodde i land seieren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag