INTER - BARCELONA 1-2
BORUSSIA DORTMUND - SLAVIA PRAHA 2-1

Det ble ingen fin kveld for Antonio Conte og Inter, som er slått ut av Champions League etter at de tapte 1-2 hjemme mot Barcelona tirsdag kveld.

Det var bortelaget fra den katalanske hovedstaden som tok ledelsen da Carles Pérez fant veien til nettmaskene i sin Champions League-debut, mens Romelu Lukaku utlignet like før pause for Inter.

Like før full tid skulle 17-åringen Ansu Fati skape Champions League-historie da han hamret ballen i mål, og sikret Barcelona alle de tre poengene på Giuseppe Meazza. Med sine 17 år og 40 dager er han den yngste noensinne til å score i Champions League.

- Nå er han historisk som den yngste målscoreren i Barcelonas historie, i en tid der man snakker om mange dårlige minner for Barcelona-supporterne. Antonio Conte kommer aldri til å glemme denne gutten, skriver Marca.

Da Borussia Dortmund vant 2-1 hjemme mot Slavia Praha i det andre oppgjøret i gruppe F av Champions League, så betyr det at Inters Champions Leeague-eventyr er over for denne gang.

I forkant av oppgjøret var det store oppslag i spanske aviser rundt Borussia Dortmunds irritasjon over at Barcelona valgte å spare flere av sine største stjerner i forkant av oppgjøret.

Både Lionel Messi og Marc-André ter Stegen stod over turen til Milano, hvilket skal ha satt sinnene i kok i den tyske storklubben, hevdet den spanske avisen Sport.

Blant de som startet oppgjøret var Barcelona-produktet Pérez, som tegnet seg på scoringslisten i det 23. minutt. Syv minutter senere aktiverte angrepsspilleren en noe uvant klausul i kontrakten.

Ifølge avisen Mundo Deportivo var dette nemlig den syvende kampen der 21-åringen spiller 30 eller flere minutter for Barcelona, hvilket betyr at han nå er å regne som spiller på a-laget til Barcelona. Han har tidligere vært registrert som b-lagsspiller, men blir nå flyttet opp blant Messi, Suárez og resten av stjernene.

Med 1-2 i Milano, og Dortmunds 2-1-seier mot Slavia Praha er nemlig Inter slått ut av Champions League. De ender på tredjeplass med syv poeng, hvilket er tre mindre enn Lucien Favre og hans Borussia Dortmund.

For Barcelona så betyr 2-1 at de går ubeseiret gjennom gruppespillet i Champions League. De står med fire seire og to uavgjort, og har dermed fikset gruppeseieren med 14 poeng.

LES OGSÅ: Haaland og Salzburg utslått av Champions League etter forrykende oppgjør mot Liverpool

Debutanten

Det var hjemmelaget på Giuseppe Meazza som kom aller best i gang, og allerede etter fem minutter burde Danilo D'Ambrosio ha sendt hjemmelaget i føringen da han ble spilt fri av Borja Valero. Hans skudd fant aldri nettmaskene.

Carles Pérez fikk sin debut for Barcelona i Champions League, og presenterte seg for det europeiske publikum da han ble spilt fri etter ni minutter. Hans skudd var godt, men Samir Handanovic fikk klasket unna.

Inter virket farlige på kontringene sine, og etter ti minutter vendte Romelu Lukaku vekk Samuel Umtiti og så ut til å ha en kjempemulighet. Heldigvis for bortelaget var Clement Lenglet akkurat tidsnok til å få blokkert skuddet.

Det var Antonio Contes mannskap som hadde det aller mest av banespillet, og Lautaro Martínez og Lukaku kombinerte fint i det 19. minutt før Cristiano Biraghi fikk muligheten til å avslutte. Neto fikk klasket unna forsøket.

Selv om Inter styrte mye, så var det Barcelona som bet kraftigst fra seg i angrepene. I det 23. minutt spilte Antoine Griezmann inn Arturo Vidal, og den chilenske stjernen fikk lagt igjen til Pérez.

Inne foran Inter-målet gjorde ikke debutanten noen feil da han bredsidet ballen til side for slovenske Handanovic, og kunne feire scoring i sin første Champions League-kamp.

Barcelona burde ha doblet ledelsen i det 33. minutt da en corner fra Ivan Rakitic falt ned til Lenglet inne i Inter-boksen. Den franske stopperen fikk stå alene på ni meter, og klarte å skyte utenfor.

Lautaro Martínez viste tidvis frem glimt av den voldsomme kvaliteten han innehar, og i det 35. minutt tok han ned ballen på utsøkt vis, før han hamret til mot Netos mål. Barcelonas keeper reddet på mesterlig vis.

Hjemmelaget fortsatte på trykke på, og like etter Martínez' sjanse var det D'Ambrosios mulighet til å utligne. Backen var først på ballen fra Lukaku, men hans heading suste utenfor mål.

Like før pause skulle det endelig lykkes for Inter. Martínez klarte å holde unna Jean-Clair Todibo etter et langt oppspill, og argentinerens tilrettelegging for Lukaku var av det utsøkte slaget. Belgieren hamret ballen i mål fra distanse, og Inter kunne ta med seg 1-1 til pause.

Det ble nemlig ikke flere scoringer i Milano i den første omgangen, og dommer Björn Kuipers sendte lagene til garderoben etter de første 45 minuttene på stillingen 1-1.

LES OGSÅ: Dette United-bildet vekker oppsikt: - Har ført til spekulasjoner

Drømmesjanse

Hverken eller av lagene virket spesielt interesserte i å kaste spillere fremover i banen tidlig i den andre omgangen. Det gjorde at det gikk lang tid mellom sjansene på Giuseppe Meazza i andre omgang.

I det 58. minutt fikk endelig Antoine Griezamann muligheten etter at Pérez hadde danset seg forbi flere av Inter-spillerne. Den franske VM-vinneren hamret til, men Handanovic fikk avverget.

Lukaku kriget seg plass inne i Barcelona-boksen kun minutter etterpå, og alene med Neto hadde man regnet med at belgieren skulle finne nettmaskene. Den brasilianske burvokteren var kjapt ute, og fikk reddet den tidligere Manchester United-spillerens skudd.

I det 63. minutt valgte Ernesto Valverde å kaste inn to av sine aller største stjerner da Luis Suárez og Frenkie de Jong ble kastet inn for Griezmann og Rakitic.

Vidal hadde hatt en ganske så anonym kamp for Barcelona, med unntak av involvering i scoringen til Pérez, men i det 68. minutt var han kun centimetre fra å bredside inn 2-1 for Barcelona.

Det samme var Lautaro Martínez i det 72. minutt da han først vippet ballen vekk fra Lenglet, så vendte vekk Umtiti og hamret til med venstrebeinet. Ballen suste utenfor Netos lengste stolpe.

Nettet ristet da argentineren endelig fant veien til nettmaskene like etterpå etter å ha blitt spilt fri. Dessverre for Inter, så var den tidligere Racing Club de Avellaneda-angriperen i offside.

Inter fortsatte å sette ballen i nettet, og i det 80. minutt var det Lukakus tur til å riste nettmaskene på Giuseppe Meazza. Nok en gang vinket linjedommeren for offside, og igjen var det frustrasjon for Inter.

Pérez hadde muligheten til å virkelig sette sitt preg på turneringen i det 82. minutt da Barcelona fikk kontre på et offensivt Inter. De Jongs pasning var god, men angriperen banket ballen høyt over mål.

Nok et Barcelona-produkt, nemlig Ansu Fati, skulle vise seg frem. I det 87. minutt fikk nemlig 17-åringen muligheten til å hamre til. Ballen smadret stolpen og rullet inn i mål. Dermed var Inters skjebne bestemt.

For med 2-1 til Barcelona, og seier til Borussia Dortmund hjemme mot Slavia Praha er Champions League-eventyret over for denne gang. Barcelona slo inter 2-1 på Giuseppe Meazza.

Fotballinteressert? Les dybdesaker i samarbeid med FourFourTwo her

Vi fulgte oppgjøret direkte her: