*Nettavisen* Sport.

17-åring OL-klar

Foto: (Scanpix)

Snøbrettkjørerne Halvor Skramstad Lunn (25) og junioren Fredrik Austbø (17) ble onsdag ettermiddag tatt ut i OL-troppen.

25.01.06 16:41

Duoen skal forsvare Norges øre i halfpipe. Fra før er Kim Christiansen, Daniel Franck og Kjersti Østgaard Buås tatt ut.

- Det er en kjempegjeng, jeg er veldig fornøyd. Etter at Lunn og Austbø plasserte seg så bra i Leysin har det vært en veldig god stemning i laget. Den gode stemningen skal vi ta med oss hele veien til Torino. Vi står fast ved målene vi har satt oss. Nå i morgen reiser vi ned til Sveits på samling for å finslipe det siste før OL, sier landslagstrener Petter Levin.

Junioren Austbø er strålende fornøyd med at han har fått sjansen til tross sin unge alder.

- Det skal bli kjempegøy å reise til Torino. Det er i vinter jeg virkelig har begynt å slippe meg løs i halfpipen. Jeg har lært å kjøre høyere og likevel gjøre triksene like teknisk. Å delta i OL har vært målet mitt for sesongen, så jeg bare utrolig fornøyd med at jeg har klart kravet. Nå vil jeg komme til finalen, sier 17-åringen.

På grunn av fine forhold i Europa har landslagstrener Levin valgt å legge den siste treningssamlingen til Davos i Sveits. De første utøverne reiser ned torsdag formiddag. Kim Christiansen og Kjersti Buaas vil trolig slutte seg til samlingen i løpet av helgen. Landslaget returnerer trolig til Norge noen dager før laget reiser til Torino 6. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.