Gå til sidens hovedinnhold

17-åring på Spanias A-landslag

Barcelona-juvelen Bojan Krkic kan bli tidens yngste spanske landslagsspiller.

Trener Luis Aragones (69) offentliggjorde fredag troppen til privatlandskampen mot Frankrike i neste uke. For første gang blir Bojan Krkic fra Barcelona, Alvaro Arbeloa fra Liverpool og Fernando Navarro fra Real Mallorca med i troppen.

Setter rekord?
Det er selvsagt hyggelig for Arbeloa og Navarro, men det mest av oppmerksomheten tilfaller naturlig nok Bojan Krkic.

Hvis Krkic spiller kampen i Malaga neste onsdag, blir han den yngste landslagsspilleren i spansk fotballhistorie. Athletic Bilbaos Angel Zubieta satte den gjeldende rekorden da han debuterte i en alder av 17 år og ni måneder i 1936. Bojan er tre måneder yngre.

- Han er bare 17 år, men han har hatt en ekstraordinær framgang. Han har kvaliteter, et øye for mål og kan bli en stor spiller, sier landslagssjef Luis Aragones ifølge Eurosport.

Spesielt motiv
Spanias 69 år gamle trener innrømte samtidig at han hadde et spesielt motiv for uttaket.

Faren er nemlig serbisk. Men Bojan ble født i Spania, nærmere bestemt i Linyola i Lleida-provinsen, og har tidligere uttalt at han ønsker å spille for Spania.

Bojan har gjort seg bemerket i aldersbestemte lag i Barcelona og har allerede scoret over 800 mål. Han scoret da han spilte sin første A-kamp i en treningskamp mot Al-Ahly i april og var også en av stjernene i U17-VM i Sør-Korea, hvor Spania spilte seg helt fram til finale før de tapte for Nigeria etter straffekonk.

Barcelona lot 17-åringen debutere mot Osasuna. I oktober ble han den yngste målscoreren i klubben da han puttet i 3-1-seieren over Villarreal.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.