*Nettavisen* Sport.

17-åring stjal showet for FFK

Fredrikstad slo IFK Gøteborg 2-1, og gikk dermed til topps i eliteturneringen i Østfoldhallen. I sentrum: 17 år gamle Tarik Elyounoussi.

- Dette var stort. En bra søknad om tippeligaspill, strålte banens bestemann etter kampslutt.

Høyrevingen var en konstant trussel mot svenskenes forsvar. Blant annet skaffet han FFK et straffespark som John Anders Bjørkøy satte kontant i nettet.

- Bare scoringen manglet
Unggutten tegnet seg derimot ikke i scoringsprotokollen.

- Nei, det var vel bare scoringen som manglet i dag. Og det irriterer meg, jeg hadde nok av sjanser, forteller han til TV 2 Nettavisen.

Trener Knut Torbjørn Eggen var tilfreds med Elyounoussis prestasjoner.

- Tarik var god, og det er morsomt at han står frem som han gjør i dag. Likevel, vi har flere unge, fremadstormende spillere i troppen, sier han.

B-preget FFK
Det var et b-preget FFK som møtte IFK Gøteborg søndag. Trond Erik Bertelsen, Raymond Kvisvik, Brian West, Øyvind Hoås og Raio Piiroja spilte ikke kampen grunnet skader og landslagssamling. I tillegg fikk Steinar Sørlie sjansen mellom stengene, mens Rami Shaaban tok plass på innbytterbenken.

- Vi manglet en del spillere, men det bryr jeg meg ikke om. Det er viktig å bruke energien på dem som er med, forteller FFK-treneren.

Nå har laget fra Plankebyen skaffet seg to pokaler av like mange mulige. Tidlig i januar gikk klubben til topps i innendørsturneringen i Tyskland.

- Det viktigste er at vi spiller bra fotball og vinner fortjent her i dag, kommenterer Eggen.

- Strålende
FFK-spiller Martin Wiig er fornøyd med å vinne eliteturneringen i Østfoldhallen.

- Det er alltid morsomt å vinne, spesielt mot et så godt lag som IFK Gøteborg. Nå er det bare å jobbe hardt videre. Det er ikke snakk om at vi skal havne i nedrykksstriden i år, mener den tidligere Odd Grenland-spilleren.

Spillerutvikler i FFK, Harry Hansen, likte det han så av sin 17 år gamle elev.

- Det er betryggende å se at Tarik lærer såpass fort. I dag var han strålende både offensivt og defensivt, og man skal ikke utelukke at han kan spille seg inn i førsteelleveren allerede kommende sesong.

Målscorere for FFK var John Anders Bjørkøy og Mihaly Toth. IFK Gøteborgs mål ble satt inn av Ali Gerba.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.