*Nettavisen* Sport.

17-åringen Anisimova til semifinale i Roland-Garros

UNGT PÅGANGSMOT: Regjerende mester Simona Halep (bak) ble utklasset av emn storspillende Amanda Anisimova i torsdagens kvartfinale i Paris. Det nye stjerneskuddet fra USA imponerer stort i Roland-Garros. Foto: Philippe Lopez (AFP / NTB scanpix)

Den amerikanske 17-åringen Amanda Anisimova fortsetter å overraske på rødgrusen i Paris.

Torsdag danket Anisimova ut rutinerte Simona Halep fra Romania i strake sett.

Hun imponerte stort i semifinalen og vant 6-2, 6-4 over tredjeseedede Simona Halep, som var regjerende mester i turneringen etter triumfen i 2018.

Den unge amerikaneren, ranket som nummer 51 i verden, var langt skarpere enn sin mer profilerte motstander da servebruddene dukket opp. Det var den biten av spillet som skilte de to.

Begge spilte seg til sju breaksjanser i kampen. Halep klarte bare å utnytte en av dem, mens Anisimova grep sjansen fire ganger.

- Dette var mer enn jeg kunne håpe på. Det var en av de beste kampene jeg noensinne har spilt, sier Anisimova, som er den yngste til å nå en semifinale i en Grand Slam-turnering siden Jennifer Capriati var 14 år i 1990.

17-åringen fra New Jersey møter australske Ashleigh Barty i semifinalen fredag. Barty slo ut amerikanske Madison Keys i sin kvartfinale med 6-3, 7-5.

På herresiden tok Dominic Thiem seg til semifinale etter å ha slått russiske Karen Khachanov i strake sett. Østerrikeren, som tok seg til finalen i fjor, vant 6-2, 6-4, 6-2.

I semifinalen møter Thiem enten Novak Djokovic eller Alexander Zverev.

(©NTB)

Annonsebilag