RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra poker til LSK-joker

Foto: GORM KALLESTAD (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tore Andreas Gundersen har lagt kortstokken på hylla, og vil heller bli konge på Åråsen.

- Målet er å bli toppscorer i Lillestrøm, sier Tore Andreas Gundersen ubeskjedent.

Ikke alle vil ta 21-åringen like seriøst, og hvem kan klandre dem? Kun tre kamper som innbytter, 11 minutters spilletid - ingen scoringer - ble det i LSK-trøya for U21-landslagsspissen i fjor, riktignok i en sesong hvor han var mye plaget med skader. Men faktum er at Kongsvingers storscorer i 2006 (14 mål på 25+5 kamper) faktisk har åpnet øynene til flere med sin innsats i vinter. Tom Nordlie har skrytt høylydt av unggutten i vinter, og nå gjør landslagstrener Åge Hareide det samme.

- Jeg har registrert at Tore Andreas Gundersen i LSK (..) er bra, sa landslagssjefen til Aftenposten på onsdag, da han pratet om hvem som kunne ta over arven etter John Carew og Steffen Iversen.

Kunne vært pokerproff
En bedre attest får man ikke, og den allsidige LSK-spissen har tenkt å gi alt for å vise seg tilliten verdig denne sesongen. Så mye at han blant annet har tonet kraftig ned sin gamle hovedhobby. Nå er det ikke mer poker, men i stedet LSK-joker Gundersen vil bli. Selv om han utmerket godt kunne ha livnært seg som pokerspiller.

- Jeg spilte ganske mye fra jeg var 18 år. I begynnelsen gikk det dårlig, etter et halvår begynte jeg å gå break even, og etter det ...

Kjøpte leiligheten til Nannskog
Han vil ikke ut med hvor godt det gikk, men innrømmer at han faktisk er en så habil pokerspiller at han kvalifiserte seg for EPT, pokerens Mesterliga. I tillegg har inntektene fra pokeren bidratt til en ny bil og også faktisk at han kunne kjøpe den gamle leiligheten til en annen storscorers (Daniel Nannskog) krypinn på St. Hanshaugen i Oslo.

Noen nye leilighetsinvesteringer som følge av hell og dyktighet ved pokerbordet, vil det dog ikke bli denne sesongen. Faktisk vil det knapt bli spilling i det hele tatt. Grunnen heter Jan Åge Fjørtoft.

- Jeg hadde en prat med Fjøra om pokerspillingen. Han er veldig opptatt av detaljer, og var veldig opptatt av at man skal spisse seg selv.

- Han påpekte at fotball spiller man bare til man er 35 år, mens poker kan man spille til man er 100. Det er jeg helt enig med ham i.

Fjørtoft får æren
- Så det var Fjørtoft som gjorde at du la kortstokken på hylla?

- Ja, man kan nesten si det slik. Nå spiller jeg maks et par timer i uka, og har i stedet hatt langt større fokus på fotballen. Jeg er veldig opptatt av å bidra slik at Lillestrøm gjør det best mulig i år, og jeg har aldri vært så godt trent eller bedre forberedt enn det jeg er nå, skryter den anvendelige spissen.

Tiden vil vise om det er bra nok for Tom Nordlie. Lillestrøm har ikke gått til anskaffelse av noen nye spillere i angrepsrekka, og med både Magnus Myklebust og Bjørn Helge Riise usikre foran seriestarten, kan det bli noen muligheter til å få vist seg frem på det øverste nivået fra starten av.

Det kan være Gundersens mulighet, men også Lillestrøms problem.

Forsiktige på overgangsmarkedet
Faktum er at mens romerikingene ble kritisert for å presse prisene i været foran 2007-sesongen, har man vært veldig forsiktig med bruk av sjekkeheftet denne sesongen. Kun John Anders Bjørkøy har medført millionutlegg, mens Vidar Riseth, Steinar Pedersen og Jon Midttun Lie alle kom på Bosman-overganger. Spørsmålet om det er godt nok å hente seriegullet til Åråsen for første gang siden 1989, spesielt når potensielle nøkkelspillere som Marius Johnsen, Markus Kiesenebner og Espen Søgård er ute med langtidsskader.

Fornøyd med å være «underdog»
At laget har en av Norges beste trenere og vil være oppe i toppen og slåss om medaljene er det ingen tvil om – men Nettavisen tror ikke at laget er godt nok til å ta det skrittet opp fra den fjerdeplassen de har havnet på de siste tre sesongene, rett og slett fordi de lagene foran dem enten har vært flinkere på overgangsmarkedet, eller fordi de har et bedre lag og stall fra før.

- Det er veldig fint å bli spådd på en fjerdeplass, mener Gundersen.

- Da er vi en «underdog», og kan slå nedenfra. Selv mener jeg vi har et kjempegodt lag, og kan vinne årets serie!

Klikk her for flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send START SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere