Gå til sidens hovedinnhold

18-åring på millionjakt

Ingen hadde hørt om Bastian Landehagen før han kom til Europas største pokerturnering.

KØBENHAVN (Nettavisen): Nå leder 18-åringen fra Oppegård hele EPT-turneringen etter den første av tre spilledager, med sine 98.400 sjetonger. Det betyr at han innehar pole position i kampen om førstepremien på 4,5 millioner norske kroner.

Turneringen i København er den femte i European Poker Tours tredje sesong, og mønstrer kremen av europeiske pokerspillere. Stjerner som Marcel Lüske og Juha Helppi er til stede - men det er altså Bastian Landehagen fra Norge som leder så langt.

- Det var dette jeg drømte om da jeg kjøpte meg inn. Nå er drømmen sånn halvveis i oppfyllelse. Jeg har egentlig ingen spesielle ambisjoner om å vinne, jeg har bare ambisjoner om å ha det gøy og spille bra. Og i dag synes jeg at jeg spilte veldig bra poker, sier Landehagen til Nettavisen.

- Hva synes foreldrene dine om at du betaler 40.000 kroner for å være med her?

- Dette er for så vidt penger jeg har vunnet på poker. Jeg jobber også ved siden av skolen, så det er ikke sånn at jeg tar av helt. Og siden dette er penger jeg har vunnet i poker, er det greit. De støtter meg som regel i de valgene jeg tar, sier den til nå ukjente 18-åringen.

- Og uansett er dette en utrolig opplevelse som jeg kommer til å huske resten av livet, legger han til.

Bastian Landehagen er som nevnt chipleader etter spilledag 1A og B. Han er imidlertid ikke den eneste nordmannen som ligger godt an etter at startfeltet på 400 spillere er kuttet ned til 155.

Erlend Melsom har 80.000, Jonas Helness har 53.000 og Anders Høyer Berg har 48.000.

Norges kanskje beste spiller i fjor, Jan-Olav Sjåvik, lå nesten hele dagen under 10.000, og var på det laveste nede på 3.000 sjetonger på nivået 200-400. Der lå han to timer før dagen var slutt. Neste gang Sjåvik setter seg ned rundt pokerbordet i Københavns kasino, ser han ned på 67.000 sjetonger.

Det er veldig mange nordmenn som har tatt turen til den danske hovedstaden for å spille poker: 69 av de 400 deltakerne i turneringen er nordmenn. Noen av våre mest kjente - Sverre Krogh Sundbø, Bjørn-Erik Glenne og Andreas Hagen - røk ut torsdag. Men fortsatt er det ifølge norsemenpoker.com 26 nordmenn blant de 155 som er igjen i turneringen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre