Gå til sidens hovedinnhold

18 smittede i USAs VM-tropp i håndball – Hedin slakter hurtigtestene

18 spillere, ledere og trenere i det amerikanske håndballandslaget er smittet av koronaviruset fire dager før VM-møtet med Norge. Også Tsjekkia har mye smitte.

Det er dermed koronakaos i flere puljer dagen før VM-starten i Egypt. Tirsdag ble det kjent at amerikanerne har 18 koronapositive personer som ikke får reise før de har testet negativt.

Blant dem er landslagssjefen Robert Hedin, som tidligere ledet de norske håndballherrene.

– Dette er utrolig tungt. Vi sender tolv spillere til Egypt onsdag, men vi har ikke noe forsvar, sier han til Aftenposten.

Alle i USA-troppen testet negativt i hurtigtester så sent som mandag. Så viste det seg at 18 av PCR-testene var positive.

– Disse hurtigtestene kan man kaste i søppelbøtta. Vi har tatt PCR-tester på nytt nå, så vi er sikret på at svarene fra i går stemte, sier Hedin til Aftonbladet.

Få svar på der du lurer på om korona og vaksine: Erna Solberg svarer på lesernes spørsmål direkte i Nettavisen klokken 19 tirsdag. Send inn dine spørsmål her.

Frykter flere smittede

Tirsdag skal etter planen tolv av VM-troppene ankomme Egypt. Fra før er flere på plass i Kairo-området.

Arrangøren frykter nå at det omfattende testregimet vil avsløre ytterligere smittede spillere og ledere. Allerede på flyplassen må alle involverte avgi en hurtigtest. Er den negativ, får man reise til spillerhotellet. Der venter så en PCR-prøve et par timer senere.

Tirsdag ble det meldt at det er flere smittede i Brasils tropp, som har oppholdt seg i Portugal den siste tiden. Tsjekkia har fra før utsatt VM-avreisen til onsdag etter at ni spillere og seks ledere er rammet av koronaviruset den siste tiden.

Reserveløsning?

USA VM-åpner mot Østerrike torsdag og møter deretter Norge og Frankrike i gruppespillet i Egypt. Laget har hatt oppladning i Danmark. Hedin og de andre smittede får ikke reise noe sted før de har testet negativt.

USA-troppen skal etter planen bo på samme hotell som blant andre Norge i utkanten av Kairo. Dersom amerikanerne skulle bli nødt til å trekke seg fra VM, er Nord-Makedonia førstereserve. Men et slikt bytte kan bare skje før mesterskapet er i gang.

Norges tropp reiste tirsdag til Egypt i et charterfly sammen med delegasjonene fra Sverige og Danmark.

Dersom USA ikke kan stille lag i sin åpningskamp, vil laget ifølge VM-reglementet bli satt opp med et tap og ti minusmål.

Mesterskapet starter onsdag med kampen Egypt mot Chile.

(©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto