RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18,6 mill. i pluss for NFF

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Fotballforbund (NFF) økte i fjor inntektene med mer enn 50 millioner, og fikk 10 millioner mer i pluss enn budsjettert.

Forbundets inntektsside endte på 394 millioner i 2005, mot 341 millioner året før.

Driftskostnadene økte fra 330,4 millioner til 376,8, og samtidig vokste overskuddet fra 10,4 millioner til 18,6. Overskuddet er på vel 4,7 prosent av driftsinntektene. NFF hadde bare budsjettert med 342 millioner i inntekter og 8,7 millioner i overskudd for fjoråret.

- 2005-resultatet er spesielt trivelig fordi den eneste bekymringen på sist fotballting var forbundets økonomi. Soliditeten var for lav og egenkapitalen kunne vært bedre. Men nå er vi på rett vei, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til TV 2 Nettavisen i slutten av januar.

Konsernet Norges Fotballforbund inkluderer også datterselskapene AS Ullevaal Stadion, Ullevaal Stadion Idrett og Opplev Norsk Fotball (UBC). Konsernregnskapet viser et overskudd på vel 26 millioner, heter det i en pressemelding fra forbundet.

- Vi har et solid overskudd på driften, samtidig som vi øker aktiviteten på de viktigste områdene, sier generalsekretær Karen Espelund.

Hun vil bruker overskuddet til å sikre et godt økonimisk fundament for NFF i mange år fremover.

- Vi har blant annet et stort behov for å bygge opp egenkapitalen i nasjonalanlegget, Ullevaal Stadion. Nesten 90 prosent av alle våre inntekter kommer fra markeds- og medieavtaler, og stadionanlegget er fundamentet for alle NFFs kommersielle avtaler, sier Espelund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere